Nem szabad lazsálni Ózdon

Kellemes őszi időre és kiélezett csatákra készül a Rally2 Bajnokság mezőnye az Ózd Rallye-n, de tisztában vannak azért azzal is a versenyzők, hogy a vidám autózás közben a tabellára is figyelniük kell, hiszen Ózd után már csak egy futam áll majd a rendelkezésükre az év végi kupák elhódítására. Íme a terveik!

Kovács „Pici” Krisztián: Igazából nem készültünk erre a versenyre, de a párom, így 8 év elteltével szeretett volna beülni a kocsiba. Ózdon nagyjából ismerjük a pályákat, ő még nem nagyon navigált, csak 2014-ben, Sajókazán, ahol lakunk. Ezért neveztünk, nagy terveink nincsenek. Ha a körülmények megengedik a Zemplén Rallye-n is szeretnénk ott lenni.

Fábián Donát: A tervek a szokásosak, szeretnénk gyorsan menni, célba érni és jól érezni magunkat. Ezeket a pályákat nagyon szeretem, ezért megpróbálunk most az abszolút értékelésben is odafigyelni a pozíciónkra.

Gerevics Dominik GT: Bán Viktorral állok rajthoz az Ózd Rallye-n. Nagyon várom már, hogy szárazon menjünk, legutóbb Zalaegerszegen volt erre példa, Pécsen nagyon esett az eső. Reméljük, úgy néz ki, hogy most nem kell a vízzel is megharcolnunk. Várjuk a versenyt, érjünk célba, magamhoz képest egy jó helyen mondjuk.

Zoltán Kevin: Ifj.Kanyik Antaléktól béreljük a Peugeot 208R2-es versenyautójukat, idén még nem mentünk a Rally2-ben sem, csak tesztelni voltunk. Mi a jövő évet szeretnénk megcélozni. Idén tesztelünk, jövőre pedig megyünk, ahol tudunk.

Bencs Zoltán: Ne viccelj már! Cél a cél. 🙂 A Mediterrán Rallye-n eltört féltengelyt kicseréltük, kicsit igazítottunk az autón, örülünk, hogy itt lehetünk. Próbáljuk majd a lehető legjobb helyet megszerezni az év végén, ezért fogunk küzdeni. A kategóriánkban vagyunk öten, lesz kivel küzdenünk, a végén minden kiderül.

Juhász Zoli: A Kazincbarcika Rallye óta nem ültünk az autóban, de kuplungot azt cseréltünk. Nagyon sok a dolgunk, de bízunk abban, hogy a majdnem hazai pályáinkon célba érünk és jól érezzük majd magunkat.

Szivák Zoltán: Vettünk egy Skoda Fabia R2-es versenyautót és azt szeretnénk kipróbálni. Ma reggel lett rendszáma, sokat még nem tudtunk ismerkedni vele.

Németh Alex: Jól szeretnénk érezni magunkat. Esőre van intermedia gumink, de másra igazából semmi versenygumink nincs.

Tucsa József: Kazincbarcikán nekünk nem adta ki, elestünk, ezt szeretnénk feledtetni. A kopasz slickeket felrakjuk, jól felfújjuk, reméljük, hogy minden jó lesz.

Illés Zoltán: Próbálgatjuk az autót, szeretnénk egy jóízűt menni. Nagy terveink nincsenek, leginkább a jövő évre készülünk.

Strider Zoltán: Majdnem itthon vagyunk, 20 kilométerre nőttem fel Ózdtól. A pályák gyorsak, dobálósak, idén még nem is voltak talán ehhez hasonlók. Elég sokat kell majd végsebességen menni, ami nem biztos, hogy a mi autónknak előnyös lesz, de jó versenyre számítunk, jó lenne az elejébe is beleszólni.

Borza Balázs: A legfőbb célunk, hogy végre idén először sikeresen teljesítsük a versenytávot. De nem feszülten, hanem szeretnénk, ha egy jó hétvégét tudhatnánk majd magunk mögött. A Ladánk kész lett, ki is tudtuk próbálni, köszönjük a Kasza Motorsportnak, hogy ilyen rövid határidőre is meg tudták javítani az autónkat.

Molnár Ferenc: A 2WD Kupában egyedül vagyunk, de a 6-os kategóriban hatan, örülünk annak, hogy kibővült a csoport. Régen ültünk a versenyautóban, az egyetlen célunk, hogy nagyon jól érezzük magunkat. Ki vagyunk már éhezve egy jó versenyre, reméljük, hogy most megkapjuk.

Békési Richard: Elkészült a motorunk, ami egy hathengeres 2000 köbcentiméteres BMW motor, ami teljesen szabályos, ezt szeretnénk most éles körülmények közt kipróbálni. Két hete egy teszten, Mezőkövesden már kipróbáltuk, akkor jól tejesített. Volt egy kis olajfolyás, végeztünk egy kis finomhangolást, jöhet az éles bevetés!

Köpöci Dávid: Csak csúszkálni szeretnénk. Kazincbarcikán estünk egy nagyot, most készült el az autónk, minden új lett, szeretnénk kipróbálni, nyomni fogjuk, ahogy tudjuk.

Ruszó Krisztián: Első körben szeretnénk felvenni az itinert, hogy elkezdhessük a pályabejárást. A cél, hogy sikeres futamunk legyen és, hogy jól érezzük magunkat. Az autó elméletileg jó, bár csütörtök estére még maradt egy kis kuplungproblémánk, amit meg kell majd oldanunk reggelig. Pénteken és szombaton is jól szeretnénk szerepelni.

Jobbágy Krisztián: Versenyezni szeretnénk. Pécsen egy kicsit összetörtük az autót, de pár nap alatt rendbe szedtük. A bajnokságban, a P13-ban a harmadik helyen állunk jelenleg, amin nem javítani szeretnénk Ózdon, hanem egy jót autózni.

Siteri Sándor: Rally3-asok vagyunk, a Just4Fun-ba neveztünk. Ez az év nem nagyon jött össze nekünk, motorproblémáink voltak, tesztelni szeretnénk. A Rally3 évzárójára, a Pálháza Rallye-ra szeretnénk úgy összerakni az autót, hogy lehessen vele rendesen versenyezni. A kilométergyűjtés nekünk most a legfontosabb.

Riskó Dani: Mivel itthon vagyunk komoly elvárásaim vannak magammal szemben, szeretnénk minél előkelőbb helyezést elérni. A Kazincbarcika Rallye én úgy gondolom, hogy az elvárásaimhoz képest jól sikerült, így nem titok, hogy nyomni fogjuk most is a gázt, az első hely a cél a P13-ban.

Mihályi Zsolt: Nagy terveink nincsenek, bolondozni, csúszkálni és célba érni szeretnénk, mint mindig. Másnem számít.

Kocsis Imre: Minél előrébb szeretnénk végezni, hogy meg tudjuk őrizni a pozíciónkat. Az első pillanattól teljes gázon készülünk autózni, de azért fogunk magunkra vigyázni, hogy épségben haza is mehessünk a futam végén.

Tellér Antal: A tervek a szokásosak, jót szeretnénk autózni és a géposztályunk dobogóján szeretnénk zárni a futamot. A három gyorsasági közül kettőn már mentünk tavaly. Sáta és Királd ismerős lesz, de szeretjük is őket.

Szabó Zoltán: A P13-as géposztály dobogóján szeretnénk zárni a futamot. A pályák ismerősek, az autónk rendben van.

Mang Huba: Célba szeretnénk érni és a kategóriánkat megnyerni a Historic Bajnokságban, hogy az év végi jó eredményekhez is közelebb kerülhessünk. A múlt héten a Porec Rallye-n jártunk, Horvátországban. Szenzációs volt a szervezés, szuper utakon autóztunk, nagyon különleges élménnyel gazdagodtunk.

Huhák Csaba: A Just4Funban szeretnénk jól érezni magunkat és szórakoztatni a nézőket. Környékbéliek vagyunk, a pályák ismerősek lesznek.

Kovács Gergő: Hazai versenyünk az Ózd Rallye, szeretjük a pályákat, de tanulni szeretnénk, mint eddig, mert slick gumikkal még nem mentünk itthon. Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból és a hétvégéből.

Krehlik Nándor: A Kazincbarcika Rallye után nyilván szeretnénk most is odaérni a legelejébe, de ehhez lehet, hogy rövid lesz a váltónk áttétele, nem módosítottunk rajta. A kanyargós részeken ott szerintem tudunk majd hozni valamennyit, de arra számítunk, hogy a gyors részeken kapni fogunk. ennek ellenére megpróbálunk mindent megtenni a sikerért.

Molnár Mózes: Hazai pályán csak szórakozni szeretnénk. Pontot nem szerezhetünk, csak élményeket, úgyhogy jókedvűen akarunk célba érni.

Üveges Sándor: Nekünk ez valamennyire hazai pálya, az utolsó pillanatig készül az autónk. Kazincbarcikán nagyon jól működött, bízunk benne, hogy Ózdon is így lesz és legalább olyan sikeresen érünk el vele a célig.

Simon György: Szeretnénk az összes szakaszt teljesíteni, célba érni, minél gyorsabban és hibamentesen. Reméljük, hogy legalább olyan jó versenyünk lesz, mint Pécsen, de mi azt sem bánjuk, ha még jobb lesz.

Darnovári Sándor: Szinte nincs időnk semmire, de az autót felkészítettük, próbálunk majd jót menni. A kocsi jó, mi nem vagyunk túlzottan felkészülve, a navigátorom még Németországban van, én munkában vagyok, úgyhogy holnapig még össze kell rántanunk a csapatot.

Kiss László: A Mediterrán Rallye-n elszenvedett esésünk után csak szerettünk volna itt lenni, örülünk, hogy ez sikerült. Az autót rendbe raktuk, van egy pár finomítás rajta, szerintem minden rendben lesz.

Zsebe Gábor: Minden titkos. 🙂 Érjünk célba, de nem csak ezért jöttünk. Kicsit bosszant minket, hogy mi mindig tiszteletünket tesszük északon, de az északi vetélytársak, tisztelet a kivételnek nem mindig látogatnak el hozzánk délre. Nekik egy kicsit ez hazai pálya, de itt mérkőzünk meg velük. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, figyelni fogunk a P12-es géposztályra, jó lenne sok pontot szerezni, mert a Zemplén Rallye-ra mi már nem tudunk eljönni. Lassan nem akarunk menni, mert a P12-es géposztály sorsára szombaton jó lenne pontot tenni.

Bartha Nándor: Fél terveink vannak csak, mert nekem két hét múlva el kell indulnom Afrikába, a Budapest-Bamako Rallye-val. Érzem, hogy egyre sűrűbbek a napjaim, a programom, leginkább már arra koncentrálok. Ózdra azért jöttünk el, mert közel van, 15 éve itt minden futamon itt vagyunk, szeretjük, bár újdonságot biztosan nem fog mutatni a verseny. Nem akarjuk az akcióhőst játszani, legfontosabb a célba érkezés. Mindig ezt mondom, de itthon tényleg ez az utolsó versenyünk 2022-ben.

Fekete Gyula: Az elsődleges célunk, hogy jól érezzük magunkat és, hogy meglegyen, az általunk már sokat emlegetett egyetlen jó féktávunk és egy jó gyorsasági szakaszunk. Ha ezek meglesznek, akkor elégedettek leszünk. Mi már nem számolgatunk, mivel a Mediterrán Rallye szerintem megpecsételte a sorsunkat. Eljöttünk, autózunk, amilyen eredményünk lesz, annak fogunk örülni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!