Május végén ismét rajthoz állnak a magyar rallysport legjobbjai a Salgó Rally-n

A HUMDA Országos Rally Bajnokság idén is visszatér Salgótarjánba és környékére, a Karancs-Medves tájaira

2023. május 25-27. között zajlik a Salgó Rally, a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója. A szervizpark és a célceremónia Salgótarjánban lesz, a szakaszok a Mátrát és a Karancs-Medves tájait is érintik. Salgótarján idén is támogatja a verseny megrendezését.   

Idén sem maradhat ki a versenynaptárból az 1974 óta létező Salgó Rally. A verseny a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, Historic-bajnokság futama. Azok az autók indulhatnak, amelyek megfelelnek ezen bajnokságok szabályainak, valamint a versenyzők rendelkeznek a szükséges licenccel.

A Salgó Rally központja, a szervizpark, a célceremónia és a verseny utáni parc fermé is Salgótarjánban lesz, itt a közönség is alaposan szemügyre veheti majd az autókat. A gyorsasági szakaszok a Mátrában és Salgótarján környékén zajlanak szombaton és vasárnap. Várhatóan négy különböző gyorsasági szakasz lesz a programban. A tervezet szerint a gyorsasági szakaszok össztávja 130 km körül alakul.

A verseny a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakági Bizottsága, Salgótarján Megyei Jogú Város és a rendezői feladatokat ellátó TRP Events együttműködésében valósul meg.

„A Salgó Rally a hazai raliversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fordulója és a kelet-magyarországi autósport fontos helyszíne. A versenyzők idén is átélhetik a Mátrában található, páratlanul izgalmas gyorsasági szakaszokat és a szurkolók is találkozhatnak a sportág hazai legjobbjaival a kialakított nézői pontokon, valamint a salgótarjáni célceremónia során” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.

A Salgó Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint a Rallycafe.hu-n.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!