Nagyon feldobta a győzelem

Ismét megérezte a siker ízét Kurtos Róbert és Fridrik Gergő. A legutóbbi Q8 Oils Ózd-Eger Rallyn taktikus versenyzéssel, kiegyensúlyozott teljesítménnyel nyerték meg a Production Car Kupát. A kettős hosszú idő után érkezhetett meg úgy a verseny céljába, hogy a kategória győztesnek járó serleget vehetik át. Ezúttal megdolgoztak érte, az elmúlt napokban rengeteg gratulációt kaptak, ami a folytatásra nézve jelentősen megnövelte a motivációs szintjüket.

  • Azt előzetesen is tudtam, hogy az Ózd környéki pályák nagyon fekszenek nekem, a heves megyei, tempós gyorsaságik viszont kevésbé. Éppen ezért az volt az elképzelés, hogy Sátánál és a királdi körön megnyomjuk, másnap pedig igyekszünk beosztani az energiánkat. Az elképzelésünk szerencsére megvalósult, de nagyon sajnáljuk, hogy Nagy Matyiék kiestek. Szerintem velük nem tudtuk volna tartani a lépést, így viszont megnyílt számunkra az út a futamgyőzelem felé. Néhány hibát azonban így is elkövettünk: csúszkáltunk, befulladtunk egy visszafordítóban, és helyenként nagyon óvatosak voltunk. A végén pedig arra törekedtünk, hogy behozzuk az autót, mert nagyon vágytunk már erre a győzelemre. Szerencsére sikerült, aminek természetesen nagyon örültünk.

Kurtos Róbert a Production Car Kupa megnyerése után újult lendülettel vágott neki a felkészülésnek, mert nagyon szeretnének az idei Salgó Rallyn is sikeresek lenni. Ehhez azonban a szándék  mellett szükség van némi fejlesztésre is, hogy állandóan a kategória legjobbai között tudjanak csatázni.

  • Szétszedtük az autót, kapott egy új hátsó „difit”, és egy új turbót is beszereztünk, mert ez előző már nagyon gyengélkedett – árulta el érdeklődésünkre Kurtos Róbert. – Bízom benne, hogy ezzel meg lesz a kellő tempónk, sebességünk a ránk váró pályákon. A saját felkészítésünkkel is többet kell foglalkozunk, jóval komolyabban fogjuk venni a pályabejárást, mert nagyon sokat számít, ha a verseny előtti napokban oda tudunk figyelni a feladatainkra.

Kurtos Róbert kiemelte, hogy a szűk, technikás gyorsaságik sokkal jobban fekszenek neki, annyira nem szeret kétszázzal repeszteni lefelé a széles, aszfaltos utakon. Ettől függetlenül jól akarja megoldani a mátraszentimrei és a ceredi szakaszt is, hiszen ezen a két helyszínen sok minden eldőlhet majd június első hétvégéjén.

  • Abban azért bízom, hogy az új pálya fekszik majd nekünk, de természetesen valamennyit a lehető legjobb színvonalon szeretnénk megoldani – tette hozzá Kurtos Róbert. – Csak hibátlan közeli versenyzéssel ismételhetjük meg az ózdi és az egri sikerünket. Sokkal jobb egy ilyen győzelemmel a hátunk mögött készülni az új feladatra. Fel vagyunk dobva, mindenki örült a győzelemnek, az ismerősöktől, a barátoktól és a szurkolóktól is nagyon sok gratulációt kaptunk. Felemelő érzés, ami nagyon motiválttá tesz bennünket. Bízom benne, hogy Salgótarjában ugyanitt tudjuk folytatni.

 

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!