Csak előre

Turán Frigyes és Bagaméri László nagy elszántsággal készülnek a Magyar Országos Mercarius Rallye1 Bajnokság következő futamára, a Salgó Rallye-ra, amelyet az előttünk álló hétvégén rendeznek meg a nógrádi megyeszékhelyen és annak környékén. A Volkswagen Polo GTI R5-tel a páros szeretne tempósan közlekedni a gyorsasági szakaszokon.

  • Az előző versenyen nagyon jó volt a tempónk, és szeretnénk ezt a formánkat átmenteni a következő futamra is – fogalmazott Turán Frigyes. – Kilencből hat gyorsasági szakaszt megnyertünk, emellett a prológon is mi voltunk a leggyorsabbak, végig domináltunk nem csak a magyar mezőnyben, hanem a nemzetközi élmenők között is. Erre természetesen nagyon büszkék vagyunk. Ugyan mi több pályaismerettel rendelkezünk, de ők rutinosabbak, így ebből a szempontból kiegyenlített a mérleg. Úgy gondolom, optimistán várhatjuk a Salgó Rallye kétnapos versenyét, hiszen a sebességünk megvan arra, hogy jó eredmény éjünk el.

Turán Frigyes navigátora, Bagaméri László kiemelte: mind fizikálisan, mind mentálisan rendkívül összeszedettek volta a Q8 Oils Ózd-Eger Rallyn, az autó, a csapat és ők is kihozták magunkból a maximumot.

  • Felkészülten vágunk neki az újabb megmérettetésnek – szögezte le előre Bagaméri László. – A tavalyi Salgó Rallyt meg tudtuk nyerni, idén is hasonló célokkal érkezünk a nógrádi pályákra, ahol a sok ismerős helyszín mellett egy új gyorsaságin is tesztelhetjük a Next Auto Polo-t. Nagyon várjuk, hogy újra találkozhassunk a szurkolóinkkal.

A magyar bajnokság harmadik futamán pénteken délután kezdődik a száguldás, szombaton pedig egy hosszú nap már a mezőnyre.

  • Idén visszatér a programba a ceredi pálya is, ami az egyik kedvencem, ráadásul a hosszú változata került bele versenyben – tekintett előre Turán Frigyes. – Minden készen áll, hogy tovább növeljük a sebességünket, már csak az időjárás tréfálhat meg minket, de bízunk benne, hogy inkább mi fogjuk a teljes mezőnyt. Versenyzőként természetesen nem lehet más célunk, minthogy megnyerjük a futamot, és a két balul sikerült hétvége után megkezdjük a pontgyűjtést.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!