6. számú RSB közlemény

A 2008. 11. 07-09-én 41. Allianz Rallye néven megrendezett ORB futam 8-11. számú Felügyelő Testületi kizáró határozatát hatályon kívül helyezte, és az érintett versenyzőpárosok versenyben elért eredményét elismerte, és a verseny értékelésébe visszahelyezte. A Fellebbviteli Bizottság határozatát a Nemzetközi Sportkódex XIII. cikkely 189. pontja alapján hozta meg.

Az Egyesületek által befizetett fellebbezési díj 100%-ban visszafizetésre kerül.

A Fellebbezési Bizottság vezetője tájékoztatta a versenyzőpárosokat, hogy a határozat ellen, annak kézhezvételétől számított 7 napon belül fellebbezésnek van helye. A fellebbezést a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Intéző Bizottságához kell benyújtani, az MNASZ Működése Általános Szabályai IV. fej. 2. VI. 6.2.1 pontja szerint, a másodfokú fellebbezési díj egyidejű befizetése mellett.

INDOKOLÁS

A Fellebbviteli Bizottság a rendelkezésre álló dokumentumok, jegyzőkönyvek, fényképek, valamint a versenyzőpárosok és az ATB tagjainak szóbeli beszámolója alapján nem tartotta minden kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a versenyzőpárosok versenyautója nem felelt meg az FIA „J” függelék 254.4 pontjában foglaltaknak.

A Bizottság tagjai a rendelkező részben szereplő határozatot egybehangzóan hozták.

2. A 41. Allianz Rallye alatt vett üzemanyag minták vizsgálata megtörtént, mindhárom benzinminta az FIA „J” függelék 252.9 pontjának megfelelő volt.

Budapest, 2008. 12. 01.

Dudás Gy. Kokó sk.
RSB vezető

A közlemény letölthető PDF-ben ide kattintva.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!