A pécsváradi taktikánk döntött a bajnoki címről

Magyari Beck Szabi és Török Bandi a Székesfehérvár Rallye-n autózott utoljára együtt, akkor a hűséges navigátor és szerelő visszavonult, de miután Szabi megkongatta a vészharangot, hogy a navigátorhiány miatt a 2WD kupa bajnoki címe is veszélybe kerülhet András nem habozott, hanem leakasztotta a sisakját a szögről, visszaült a Clio-ba és Szabolccsal megnyerték a Mecsek Rallye-t, a 2WD kupa mezőnyében. Ezzel az év végi elsőség is hozzájuk került, de hogy ezt a címet 2020-ban megvédheti e a Renault-os páros, arról Magyari Beck Szabolcs mesélt nekünk.

Nagy meccs várt rátok a Mecsek Rallye-n, a 2WD kupa éves elsősége volt a tét, természetesen az évzáró futam pontjain kívül.

Komoly volt a tét, jól tudtuk, hogy nem a láblóbálásról fog szólni nekünk a záró forduló. A végső győzelemhez a gyorsaságunk mellett – nekünk nem volt elég pusztán az első hely – a szerencsére is szükségünk volt, de természetesen nem imádkoztunk azért, hogy másoknak gondjai legyenek. Senkinek sem kívántunk rosszat, ám figyelmesnek kellett lennünk, bele kellett kapaszkodnunk a legvékonyabb szalmaszálba is a sikerért. Nem volt egyszerű a képlet. Biztosak voltunk abban, hogy a vetélytársaink is meg fognak ragadni minden lehetőséget arra, hogy a bajnoki címet megszerezzék. Nem csalódtunk, pontosan ez történt.

Kétség nem fér hozzá, hogy kiélezett csatát vívtatok, az utolsó szakaszig nem is ti álltatok az élen. Milyen volt belülről?

Visszatért a Mecsek Rallye-ra mellém a régi navigátorom, Török Bandi, így vele indulhattam neki a mindent eldöntő ütközetnek. A prológ nem számított bele a verseny értékelésébe, mégis örültünk annak, hogy jó időt sikerült elérnünk csütörtökön este, a Pécs Pláza parkolójában, így jó szájízzel vártuk a pénteki folytatást. A bizakodás ellenére már Trefort pusztán magunkra ijesztettünk, Deli Laciék tisztességesen elvertek minket, 20 másodpercet kaptunk tőlük, ráadásul még Oláh Zoliék is beférkőztek elénk. A második gyorsaságin már kezdtünk magunkra találni, bár még ott is kikaptunk Laciéktól, majd Árpádtetőn végre megszereztük az első szakaszgyőzelmünket a 2WD kupában. Trefort pusztán másodjára már sokkal jobban partiban voltunk Laciékkal, mint első nekifutásra, de ismét ők lettek jobbak, mégpedig 3,6 másodperccel. A csaknem mindenki számára mumussá avanzsált Pécsváradra megfogadtuk, hogy inkább egy kicsit lassabban haladunk, de szigorúan az aszfalton tartjuk a kocsit, és nem fogunk letövezni egyetlen kanyart sem. El akartuk kerülni a defektet. Ez abszolút jó taktikának bizonyult, átvettük a vezetést a 2WD kupában, miután Laciék sajnos bekaptak egy defektet. Árpádtetőn szerintem már mindenki elengedte a dolgot, Laciék konkrétan 40-et kaptak tőlünk. Többször is megtréfált minket a pálya, mégis élvezet volt a saras aszfalton, változatos, igazi rallye-s körülmények között autózni. Mi megnyertük a futamot, és ezzel a 2WD kupa éves értékelését is, Merényi Zsoltiéké lett az idei ezüstérem, a bronzot pedig a Deli-Losonczi páros veheti majd át valamikor. Mindenki a legnagyobb trófeákért jött, de szerintem egyikünk sem tért haza szomorúan Pécsről. Egész évben jókat meccseltünk, szerintem remek év volt a 2019-es. Mindenkinek gratulálunk, és reméljük, hogy jövőre újra megmérkőzhetünk a fiúkkal, bár hallottuk, hogy megszerezni könnyebb egy bajnoki címet, mint megtartani. Ha ez igaz, és mi is versenyezhetünk, akkor nagyon izgalmas esztendő vár ránk 2020-ban.

Rajthoz álltok még valahol az idei évben?

Lehet. Nyíregyházán valószínűleg csak az autónk megy, ám még ez sem biztos. Hamarosan kiderül. Mikulás Rallye nekünk garantáltan nem lesz, mert én megmondtam, hogy a murvára nem szeretném rávinni ezt a kocsit, és ehhez tartom is magam. A Szilveszter Rallye kérdőjeles. Ha lesz a Hungaroring külső nevű gyorsasági, akkor előfordulhat, hogy mi is nevezünk. Gondolkodunk rajta. De az is könnyen lehet, hogy befejeztük a versenyzést 2019-re. A 2020-as év körül is sok még a kérdés, mert Török Bandi már biztosan nem ül vissza mellém, a Mecsek Rallye-t is csak azért vállalta be, hogy nekem segítsen, mert tudta, hogy nincs navigátorom. Benne volt a pakliban, hogy bajnokok lehetünk, ami végül sikerült, így az is előfordulhat, hogy ezzel a győzelemmel egy nagyon szép véget varázsoltunk az egésznek. Egyelőre nem merem 100%-os bizonyossággal kimondani, hogy március végén ott leszünk Egerben, a Dobó téren, a rajtceremónián.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönöm szépen az egész éves segítséget Török Andrásnak és Patkó Gábornak!

Köszönöm Babnak, Ifj. Kanyik Antinak, Nyirfás Julcsinak, Bzzz-nek, Matyinak, Kondella Petinek és az egész csapatnak! Nagyon jó kedélyű társaság jött össze velük a versenyeken.

Örök hála és köszönet a lelkes és kitartó szponzorainknak!

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!