Bátrabban, vagányabban

Nagyon várja a bajnokság harmadik futamát Velenczei Ádám, hiszen a nógrádi születésű versenyzőnek a salgótarjáni központú verseny és a hozzá tartozó pályák hazainak számítanak. Az előző futam hibáiból tanulva sokkal bátrabb versenyzést vár magától Ádám, és Igor Bacigál is szeretne dobogón állni Salgótarjánban.

A Topp-Cars Rally Team a legújabb fejlesztésű SKODA Fabia Rally2 Evo versenyautót biztosítja a Gulf Racing Hungary párosa részére. Velenczei Ádám és Igor Bacigál azzal szeretné ezt meghálálni, hogy minél jobb helyezést ér el a harmadik bajnoki futamon. Ráadásul a Salgó Rally hazai versenynek számít a pilóta részére.

  • Ezt a versenyt várom minden évben a legjobban – mondta a nógrádi születésű pilóta. – Nagyon motivál, hogy ilyen sok barátunk, ismerősünk lesz kint a futamon, olyanok is, akik a távolabbi versenyekre nem biztos, hogy ellátogatnak. A szakaszokból van olyan, amit jól ismerek, hiszentavaly tizedekre menő csatákat vívtunk Cereden és a mátrakeresztesi szakaszon is. A mátrai gyorsasági különösen kedves számomra, télen sokat kijárunk oda hóautózni, amikor az útviszonyok is megengedik.

Ahogy minden futam előtt, most is tudott tesztelni a csapat, ami komoly segítséget nyújthat abban, hogy sikerrel vegyék az idei Salgó Rally akadélyait.

  • Jól sikerült a teszt, kipróbáltunk új dolgokat, amelyek mind tudtak gyorsítani – mesélte Ádám a verseny előtti élményeket. – Az előző futam nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Sokat gondolkoztunk rajta, szerencsére megvannak a válaszok a miértekre, ezeket ki tudjuk javítani. Nincs más választásunk, fel kell szívni magunkat, hogy el tudjuk érni a kitűzött céljainkat. Biztos vagyok benne, hogy bátrabb autózás kell ahhoz, hogy odaérjünk az első háromba, hiszen ez egy nagyon szoros verseny lesz.

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!