Dobogós lett a Dunakanyar

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes  számára mozgalmasan alakult a kétnapos Hídépítő Dunakanyar Rallye. Az új verseny, a vadonatúj pályák izgalma mellett nehézségek is tarkították Friciék versenyzését, de a stabil, jó tempónak köszönhetően a páros végül az abszolút értékelés harmadik helyén zárta a Vác környéki versenyt a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

  • Nagyon jól kezdtük a Dunakanyar Rallyt, jó tempóban autóztunk, első nap a négyből két gyorsasági szakaszt megnyertünk, és a másik kettőn is dobogós helyen értünk be a Polo-val – tekintett vissza Turán Frigyes. – Minden adott volt a jó eredményhez, azonban egy korainak ítélt rajt és egy lassító érintés miatt időbüntetést kaptunk. Mindkét esetet kivizsgáltattuk, a korai rajtot gyorsan korrigálták, ugyanis egy rendszerhiba következtében rosszul jelzett be a gép, viszont a lassító feltételezett érintésével kapcsolatban – külső és belső felvételek alapján – még mindig nem született döntés. A második versenynapot is tempósan kezdtük, ott autóztunk az élbolyban egészen a nyolcadik gyorsasági szakaszig, ahol egy technikai hiba következtében 15 másodpercre meg kellett állnunk és újra kellett indítanunk a rendszert. Eddig a pillanatig nagyon szoros időket mentünk Velenczei Ádámékkal és Vincze Feriékkel, viszont itt akkora hátrányt szedtünk össze, hogy egy célunk maradt: biztosra menjünk, hogy megőrizzük az összetett harmadik pozíciónkat. Emellett pedig próbáltunk lőtávolban maradni, hogy ha úgy alakul a helyzet, profitálni tudjunk belőle.

Az abszolút bronzérem mellett Turánékban maradt némi hiányérzet, ugyanakkor a gyengébb bajnoki rajt után most értékes pontokat gyűjtöttek Vác környékén.

  • Jó volt új pályákon versenyezni, szép helyeken autóztunk és sokan kijöttek szurkolni nekünk, ami remek érzés volt. Összességében örülünk ennek a dobogós helyezésnek, hiszen végre meg tudtuk mutatni, hogy ott a helyünk az élmezőnyben. Ezek a pontok később még sokat fognak jelenteni, annak ellenére, hogy azért maradéktalanul nem vagyunk boldogok.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!