Történetünk/Rólunk

CsapatvezetőSzabó Krisztián
Választott gumi márkaPirelli
Választott üzemanyagN/A

Pályafutásunk során először volt lehetőségünk teljes bajnoki szezont teljesíteni az Országos Rallye2 Bajnokság mezőnyében, ahol abszolút és A/6 kategória bajnoki címét sikerült megszereznünk egy Citroen C2R2 MAX-szal.

2018.év történései

A 2017.évi sikerek után 2018.évben egy hatalmas szintet lépve az Országos Rallye Bajnokság mezőnyében álltunk rajthoz egy újabb fejlesztésű, de azonos kategóriába tartozó Peugeot 208 R2-vel. Jelenleg ez az egyik legsikeresebb R2-es autó, melyre 2018- évtől az ORB keretein belül utánpótlás-nevelés céllal kiírták a Peugeot 208 R2 Rallye Cup Hungary sorozatot. A kupán belül nagyon szigorú szabályok között, teljesen azonos autókkal lehet részt venni, hogy év végén ténylegesen csak a tehetség döntsön a fődíjról, mely nem más, mint egy európa bajnoki futamon való részvételi lehetőség.

A magyar országos rallye bajnokság 8 fordulóból állt, melyek közül 5 aszfaltos futam eredménye számított bele a Peugeot kupában, az ezeken elért eredményeink a következőek:

Március 23. – 25. EGER Rallye: A 11. szakaszon egy rosszul számított féktáv miatt belecsúsztunk egy gumilassítóba, aminek következtében az első helyről kiállni kényszerültünk.

Április 27. – 29. MISKOLC Rallye: A szakaszok többségén mi voltunk a leggyorsabbak, de sajnos kaptunk két defektet, így visszaestünk a második helyre.

Június 15. – 17. SZÉKESFEHÉRVÁR Rallye: 4 perc előnnyel nyertük meg a futamot.

Október 12. – 13. 52. MECSEK Rallye: A 7. gyorsasági szakaszon sajnos balesetet szenvedtünk, így a kategória második helyéről kellett befejeznünk a versenyt.

November 9. – 11. I. Nyíregyháza Rallye: A verseny vége előtt három szakasszal 11 perc előnnyel vezettük a kategóriát, de sajnos egy ételmérgezés miatt az orvosok nem engedélyezték a további versenyzésemet, így a verseny feladására kényszerültünk.

Elért eredményeinknek köszönhetően a bajnokság harmadik helyén végeztünk, ami miatt picit csalódottak vagyunk, hiszen a tempónk megfelelő lett volna a bajnoki cím megszerzéséhez, ám ez az apró hibák miatt sajnos nem sikerült.

48. BARUM CHECZ RALLYE ZLIN ERC, 2018. 08. 24-26.

Első kilométerek az Európa Bajnokságon

Támogatóink segítségével régóta dédelgetett álmunk válhatott valóra, mikor rajthoz állhattunk életünk első Európa Bajnoki futamán, a Csehországban rendezett 48. BARUM CHECZ RALLYE ZLIN ERC viadalon. Kíváncsian vártuk, hogy a magyar mezőnyben jónak számító tempónk a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben hova lehet elég.

Fantasztikus érzés volt megmérettetni magunkat a nemzetközi mezőnyben annak ellenére is, hogy rendkívül nehéz körülmények között kellett versenyeznünk. Óriási büszkeség, hogy sok, nagy nemzetközi rutinnal rendelkező, valamint helyi pilóta között sikerült gyorsasági szakaszt is nyernünk. A jó eredmény elérésében ezúttal is egy baleset akadályozott meg minket. Mindemellett rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és egyértelmű célunk, hogy egyszer újra bizonyíthassuk tehetségünket egy Európa Bajnoki futamon a nemzetközi kategóriatársakkal szemben.

20. Szilveszter Rallye Hungaroring, 2018. 12. 27-29.

Első kilométerek egy Skoda Fabia R5-el

Másik régóta dédelgetett álmunk a privát rallyeversenyzés csúcsát jelentő R5-ös autó kipróbálása verseny körülmények között. Újabb támogatók segítségével ez valóra is válhatott, mikor a Hungaroring környéki pályákon megrendezett versenyt egy gyári építésű Skoda Fabia R5-el teljesíthettünk.

Komoly kihívást jelentett egy ilyen gyors versenyautó megfelelő használata, ezért elsődleges célunk az autó megismerése és a tapasztalatszerzés volt. Az első napi gyorsasági szakaszok után egyre magabiztosabban közlekedtünk az autóval, ami az eredményeken is megmutatkozott, hiszen kétszer is sikerült abszolút harmadik időt autóznunk.

Összességében ismét fantasztikus élményekkel gazdagodtunk és nagyon hasznos kilométereket gyűjthettünk. A versenyen elért eredményünk tekintetében is nagyon boldogok vagyunk, hiszen a teljes rutin hiányában az abszolút értékelés ötödik helyén értünk célba, ami a magyar mezőnyben a harmadik helyezést jelenti.

Ezzel természetesen újabb cél fogalmazódott meg bennünk, egyszer újra versenyeznünk kell egy R5-ös autóval.

2019. évi terveink és eredményeink

Az idei versenyszezonra vonatkozóan egyértelmű célunk, hogy kiegyensúlyozott versenyzéssel megnyerjük a 2019. évi Peugeot 208 R2 Rally Cup Hungary versenysorozatot. Ez jóval nehezebb feladat lesz a tavalyinál, mivel a résztvevők száma idénre megduplázódott, több tehetséges páros is bejelentkezett a bajnoki címért. A tavalyi évben is nagyon népszerű kupasorozat idén még nagyobb figyelmet kap mind a nézők, mind a média tekintetében.

Az idei évben elért eredményeink:

• EGER Rallye: Peugeot Rally Cup Hungary 1. hely, RC4 kategória 1. hely, 2wd 1. hely

• MISKOLC Rallye: Peugeot Rally Cup Hungary 1. hely, RC4 kategória 1. hely, 2wd 1. hely

• Rallye Cesky Krumlov (Cseh bajnoki futam): RC4 kategória 1. hely, 2wd 1. hely

• SZÉKESFEHÉRVÁR Rallye: Peugeot Rally Cup Hungary 1. hely, RC4 kat 1. hely, 2wd 1. hely

2019-ben is szeretnénk rajthoz állni a karrierünk csúcsát jelenthető European Rallye Championship (ERC) csehországi futamán, a 49. Barum Czech Rallye Zlin (2019. augusztus 16-18.) versenyen, ahol az idei kiegyensúlyozott és eredményes versenyzésünk tükrében a jó eredmény elérésében bízunk.

Támogatóink:

East Motorsport Kft, Balázs- Diák Kft, ZÉG Kft, Toptimber- Road Kft, Vári- Vill Kft, Orbitex Kft, Mika Gábor e.v., Karóczkai Kft, Zemplén Hard-Work Kft, Alu Casting Support Kft, Tau- Trade Bt, Heda- Sped Kft, A-G Trans Kft, Alinea- B Bt, Bon Copy Kft, Sárospatak Város Önkormányzata, Tiger Tools Kft, Gorzo Hungary Kft, RSZ- Kő Kft.

Sofőr

Navigátor

Csomós Miklós

Nagy Attila

Galéria