Egyik szemük sír, a másik nevet

A Turán Motorsport kettőse a kvalifikáción megszerzett magabiztos győzelmét követően, a vasárnapi kilenc gyorsasági szakaszból álló futamon a dobogóról épphogy lecsúszva a negyedik helyen végzett. A 26. Taxi4 Veszprém Rallye-n tehát Turán Frigyes és Bagaméri László értékes pontokat szerzett, az viszont tény, hogy valamivel előrébb várták magukat.

  • A szombati kvalifikáció nagyon jól sikerült, összhangban voltunk az autóval és ennek meg is lett az eredménye, ugyanis nyertünk, így mi választhattunk először rajtpozíciót – tekintett vissza a murvás futam elejére Turán Frigyes. – Úgy döntöttünk, hogy a tizenötödik helyről vágunk neki az összesen 125 kilométernyi versenytávnak. A számításainkat azonban keresztülhúzta, hogy már a kezdetektől technikai problémák nehezítették a versenyzésünket. Az első körben elszállt a szervó, de ezzel szerencsére nem veszítettünk sok időt. Később azonban kicsit erőtlenné vált a Fiesta. Hosszú szakaszokat kellett teljesítenünk, így kulcstényező volt a gumitaktika és az is, hogy miként bírja az autó a megpróbáltatásokat. Összességében a végeredménnyel elégedettek vagyunk, hiszen a hetedik helyről jöttünk fel a negyedik pozícióba két szakasz alatt.

Turán Frigyes hozzátette: az utolsó kör miatt pozitív érzésekkel zárják a Veszprém Rallye-t, ugyanis mindkét gyorsaságit megnyerték, sőt a jutaspusztai powerstage plusz pontjaival sikerült ellensúlyozniuk az addigi bezsebelt ponthátrányukat.

  • Az előző körökben folyamatosan visszatérő technikai problémákkal küzdöttünk, az autó teljesítményével akadtak gondjaink, ami kicsit kizökkentett minket a megszokott ritmusból. A középső körben nagyon elhúztak az előttünk autózó párosok, viszont a záró etapra az autó is összeszedte magát, amire nagy szükség volt a hajrában. Szerencsére sikerült jól reagálnunk a változó időjárási körülményekre, a frissítő eső nekünk is adott egy kis plusz energiát. Jó tempót autóztunk, élveztük a verseny végét. Mondhatjuk, hogy egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen ha az egész futam alatt ilyen szépen megyünk, akkor felvehettük volna a kesztyűt az élmezőnnyel. Így is értékes pontokat gyűjtöttünk és megyünk tovább gőzerővel. Bútor Robiéknak szívből gratulálunk, jó volt látni az örömüket, megérdemelt győzelmet arattak – emelte ki Turán Frigyes.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!