Itthon, újra itthon

Két külföldi futam után újra itthon, az 53. Mecsek Rallye-n versenyeznek az LPWMSport párosai. A csapatot ezúttal is megszokott négyes képviseli: a Lovász Pál, Kürti Tamás egység egy Skoda Fabia R5-tel, a Bacsa Tamás, Hanyik Gergely duó Mitsubishi Lancer EVO IX-cel, a Peugeot 208 Kupában a Riskó Dániel, Bíró Péter páros és a Kupán kívül a 2WD-ben érdekelt Tábori Ákos, Nagy Brigitta duó.

Lovász Pál a Mahle Rally Nova Goricán Skodával indult és erre a versenyre is ezt az autót választotta. Szlovéniában bevált számukra az autó, ezért hazai közönség előtt is ezzel szeretnének versenyezni. Kíváncsian várják, hova lesznek jók pécsi pályákon.

  • A Mahle Rally Nova Goricán nagyon jól éreztem magam ebben az autóban, így ismét ezzel rajtolunk el – szögezte le Lovász Pál. – Tavaly felemás versenyünk volt Pécsett, az elején picit bealudtunk, így végül a tízedik helyet szereztük meg. Bevallom őszintén, most a tavalyinál jobban állunk a felkészüléssel is, nagy hangsúlyt fektetünk a pályabejárásra és szeretnénk a top 10-ben autózni. Kedden tudtunk menni az autóval és ráhangolódtunk a versenyre. Nagyon szép a pécsi ősz, szeretünk itt versenyezni, remek hangulatú hétvége előtt állunk.

A Bacsa Tamás,  Hanyik Gergely duó megszakította a sor mintáját és Ózdon második helyen értek célba. Az év végi értékelésben szeretnének a legjobbak között végezni, így fontos számukra a jó eredmény elérése.

  • Szeretnénk egy jó tempót diktálni a Mecsek Rallye-n, ahol még nincs nagy tapasztalatunk. Bele kell találni a gumiba és nyomni a gázt, hogy a lehető legjobb eredménnyel térjünk haza. Higgadtak vagyunk, így ez egy dobogós helyezést is jelenthet – tette hozzá Bacsa Tamás.

A Riskó Dániel,  Bíró Péter kettős Ózdon egy hiba miatt nem látta meg a célt. A Mecsek Rallye az egyik kedvenc versenyük, tavaly jó eredményt értek el a délvidéken, hasonlóval most is elégedettek lennének.

  • Szeretnénk Pécsen vigyázni az autóra, de egyben egy jó eredményt elérni vele. Szeretem ezeket a pályákat, és a hosszú szünet után nagyon várom már a rajtot – folytatta Riskó Dániel.

A Tábori Ákos, Nagy Brigitta duó a 2WD Kupában érdekelt Pécsett, mert ők nem indulnak a Peugeot Kupában. Ákos legutóbb Szlovéniában a Mahle Rally Nova Goricán vett részt, jól kezdett, ám a technika ördöge gyorsan elérte, és ki kellett állniuk. Tavaly a Mecsekben még Mitsubishivel ment, de nem volt egy túl sikeres versenye, idén jobbat szeretne.

  • Változatos évünk van, de csak előre nézünk. A csapattól egy felújított versenyautót kapunk és úgy gondolom, hogy minden rendben lesz. Nagyon készülünk a futamra, imádok itt versenyezni és szeretnék ott lenni a célban – zárta a beszélgetést Tábori Ákos.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!