Kazár újra versenyképes

Sokat várt erre a pillanatra Kazár Miklós. A korábbi négyszeres magyar bajnok ralis az elmúlt két évben, érdemben nem tudott beleszólni a futamgyőzelemért és ezzel együtt az abszolút elsőségért zajló harcba. Pontosan emiatt szánta rá magát a váltásra. Csapatot, navigátort és autót cserélt, teljesen megújulva vágott neki az idei sorozatnak. A kezdeti lépések mindenképpen biztatóak, hiszen Tóth Zsolttal az oldalán a harmadikként zártak a szezonnyitó Credobus Eger Rallye-n. A miskolci versenyző jó versenytempójáról az is árulkodik, hogy Borsodnádasd és Balaton között szakaszt tudott nyerni. A részidők pedig azt mutatják, hogy a jövőben is versenyképes lehet.

 

  • Nagyon jó érzés újra mosolyogva beérni a célba – mondta az egri Dobó téren Kazár Miklós. – Mi lettünk a legjobb Skodások, a dobogós hely pedig mindenképpen előrelépés az elmúlt időszakhoz képest. Nagyon hamar ráéreztem az autóra, a Fabia beállításai abszolút illenek a stílusomhoz, Zsolti pedig tökéletesen végezte a dolgát mellettem. Nem vagyunk messze Hadikékhoz és Turánékhoz képest, úgyhogy optimistán tekintek előre. Nagyszerű hétvége volt, ha lehetne, még napokig mennék, mert így van értelme. Visszajött az a régi érzés, ami akkor volt meg, amikor bajnok voltam. Ismét motivált vagyok, ami mindig lényeges, most a szezon elején pedig pláne.

Kazár Miklós fokozatosan vette fel a Credobus Eger Rallye ritmusát, és azt a tempót, amit az élmezőny megkövetel. A szombati szakaszokon néhány tizeddel még lassabb volt a riválisokhoz képest, vasárnap azonban már hozta az elvárható szintet. Előremutató, hogy a tavalyi egri győztes Vincze Ferenctől a második versenynap 12 másodperccel volt gyorsabb. Ezt pedig a Skodák összehasonlításában is érdekesség lehet.

 

  • Mindenki hozzátette a tudását ehhez a bronzhoz. A mérnökünk, a csapatunk, a navigátorom egyaránt lelkes volt, a gumiválasztást jól eltaláltuk, tökéletesen működtek az abroncsok, az autó pedig remekül rám volt állítva – folytatta az egri futam harmadik helyezettje. – Egy hitetetlenül jó versenyen vagyunk túl, a nagy mezőny ellenére alig volt csúszás. Minket is komoly feladat elé állított a rendező, hiszen húszszor kellett rajtolni, szombaton későn végeztünk, vasárnap korán keztünk. Komoly melót tettünk bele ebbe a sikerbe, és bízom benne, hogy még tovább tudunk fejlődni. Akár két napon keresztül is mentem volna. Szerencsére nem kell túl sokat várni, április végén itt a következő futam, hazai környezetben, Miskolcon rendkívül motivált leszek. Ez nem is lehet kérdés.

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.