A lényeg, hogy jól érezzük magunkat

Nagy Peti és Gonda Dani tudatosan készült arra, hogy kihagyja a tavalyi versenyszezont, de Egerben újult erővel térnek vissza, hogy kedvükre autózzanak egy nagyot a Rallye2 Bajnokság P13-as géposztályában, a Peugeot 306-osukkal. Nagy Péterrel beszélgettünk.

Tavaly a Rallye2 Bajnokságban egyáltalán nem versenyeztetek. Máshol sikerült e rajthoz állnotok?

Nem, de igazából már korábban is így terveztük a 2017-es esztendőt, tudtuk, hogy sok dolgunk lesz a magánéletben, nem fért bele a versenyzés is. Ennek köszönhetjük, hogy az idei évben három versenyen valószínűleg ott tudunk lenni a rajtvonalnál, a Rallye2-ben.

Melyik futamokat szemeltétek ki magatoknak?

Kezdésként az Eger Rallye-t, aztán a Székesfehérvár Rallye jön, és augusztusban a Baranya Kupa az, ami erősen valószínű. Egyelőre ezek a versenyek szerepelnek a mi kis versenynaptárunkban. A Miskolc Rallye időpontjában családi elfoglaltságunk lesz, murván pedig biztosan nem fogunk rajthoz állni.

Kicsivel korábban beszéltünk, de akkor éppen a versenyautóval tartottál A-ból, B-be. Hogy áll a kocsi?

Járatjuk, alakítgatunk rajta ezt-azt, aztán, ha kész van valami, akkor igyekszünk mihamarabb kipróbálni. Most is a műhelyben töltjük az időnket. A tűzoltórendszert kell még beépíteni, a többi munka már nagyjából készen van, nem sokára indulhatunk Egerbe.

Van valami változás?

Dolgozgattunk az autón, de szinte semmi komoly. Gonda Dani navigál nekem ezután is, maradt a 306-os Peugeot és a P13-as géposztály is.

Mit terveztek a hétvégi Eger Rallye-ra?

Igazából még nem tudjuk, hogy a P13-as kategóriába kik indulnak és milyen autókkal, ezért azt gondoljuk, hogy elsősorban magunknak és a nézőknek fogunk autózni, aztán ez elég lesz arra, amire elég lesz. Az abszolút értékelést pedig biztosan nem fogjuk figyelemmel követni. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat és lehetőleg eredményesen és karcmentesen érjünk el a Dobó téri célba.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.