Nagy tempóra és nagy csatákra készül a Rally2

Az átvételen egyetlen agyafúrt kérdéssel kápráztattuk el a srácokat: „Milyen tervekkel érkeztetek az Eger Rallye-ra?” Így válaszoltak a fiúk.

Molnár Ferenc (Honda): Pénteken délután érkeztünk, elfogyasztottunk egy finom ebédet, kicsit pihentünk a szállásunkon. Estére sincs komoly tervünk, holnap bejárjuk a pályákat és szokás szerint csak kikapcsolódni, vidáman autózni, és célba érni szeretnénk. Ha a tisztes helytállás mellé egy jó 2WD Kupa hely is összejön, az megkoronázná a hétvégénket.

Dominik GT: Szeretnénk teljesíteni a versenytávot, mert az orfűi cél nekünk kitolódott Egerbe, mert az évnyitó futamon egy váltóhiba miatt nem sikerült célba érnünk. A váltót megjavítottuk, de ismét meg kell szoknom, mert történt benne némi változás. Nem teszteltünk, élesben lesz a főpróba a gyorsaságikon, de szeretnénk jól érezni magunkat.

Urbán Márton: Ez lesz az első Rally2-es futamunk, az első nagyobb versenyünk, így nagy terveink nincsenek. Az autónkkal szeretnénk ismerkedni és célba érni. Tavaly az utcai Ladámmal végig mentem az R Cup street challenge-n, és minden fordulót megnyertem. Idén eddig egy R Cup futamon vettem részt egy Citroen C2R2-vel és a mostani Renault Clio Rally5-el pedig Cereden, a legutóbbi R Cup futamon álltunk rajthoz.

Karner Zoltán: A balesetem után már köszönöm szépen jól vagyok, ez lesz azóta az első éles versenyünk. A pályák hála az égnek ismerősek, szeretnénk a kategóriánkhoz méltó módon autózni. Persze semmi túlvállalásra nem készülünk, nincs semmilyen elvárásunk, elsősorban a Rally2 Bajnokságba szeretnénk visszarázódni. Legyen egy jó hangulatú verseny ez az Eger Rallye!

Deli László: Hevesi vagyok, Heves városában élek, de nem hazai pálya nekünk az Eger Rallye. Teljesen ellentétes irányban lakok, nem járok a hétköznapok során ezeken az utakon. Két éve már mentem ezeken a szakaszokon, ebben az irányban, így idegenek sem lesznek. Elég nívós lesz a P12, nyilván szeretnénk az elejében autózni, de ha reális akarok maradni, akkor azt mondom, hogy az első 10 hely egyikével kiegyeznénk. A lényeg, hogy karcmentesen érjünk célba, mert sem időnk, sem pénzünk nem lesz a kocsi újjáépítésére a Kazincbarcika Rallye-ig. 🙂

Lakatos Tamás: A tisztes helytállás és a biztos célba érkezés lesz számunkra a legfontosabb. Tavaly a Rally3-ban indultunk a Teszt kategóriában, akkor sikerült nyernünk, idén is szeretnénk jól szerepelni.

Bartha Nándor: A kedvünk már jobb, mint Orfűn! Jóval közelebb van Eger Miskolchoz, mint Orfű, a pénztárcánk is vastagabb egy picit, és ha netán baj van és otthonról kell valami a kocsihoz, akkor hamarabb haza tudunk szaladni a holmikért. Jó a kedvünk, jó az idő, szeretnénk célba érni.

Tellér Antal: Régen ültünk autóban, szeretnénk egy jót autózni., és visszarázódni a ritmusba. Egerben ez lesz az első versenyünk.

Szegedi Krisztián: A Kazincbarcika Rallye után már nagyon vártuk a következő versenyt, nagyon szerettünk volna részt venni az Orfű Rallye-n, de nem tudtuk összelogisztikázni a futamot, nem lehettünk ott az évnyitón. Egerben benne vagyunk Magyarország legerősebb géposztályában. 22 páros, rengeteg jó autó, sok-sok ügyes versenyzővel. Mindenképpen célba szeretnénk érni, lehetőleg minél hamarabb, minél gyorsabban haladva, és minél jobb eredménnyel.

Fekete Gyula: Jó eredménnyel, a célban szeretnénk befejezni az Eger Rallye-t, mert szükségünk van a bajnokságban a pontokra. A jobb1-ben ezúttal Szegedi Máté fog mellettem ülni, besegít, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a hétvégénkből.

Simon György: Szeretnénk célba érni, és a bátori gyorsasági elejétől mindenképpen tovább jutni, és versenytempóban megismerni a pálya többi részét is. Legutóbb sajnos nem sikerült. Az autót és magunkat felkészítettük, a többi a verseny végére kiderül. Várjuk az élményeket! 🙂

Bukulya István: Az autónk összeállt, az a terv, hogy Egerben célba is érünk vele. Tréningezni, tesztelni nem volt időnk. A pályák tetszenek, holnap bejárjuk őket, bízunk benne, hogy minél több gyorsaságit tudunk is teljesíteni.

Búzás Róbert: A motorunk nem lett készen, így csakis a biztonságos célba érkezésre fogunk koncentrálni. A P12 erős lett, de nem feltartott kézzel indulunk a háborúba.

Krehlik Nándor: Minél inkább a mezőny elejében szeretnénk végezni, de sok volt ez a három éves kihagyás. Egerben hagytuk abba anno, és itt is térünk vissza. Az első szakaszon még biztosan nem fogunk túl gyorsan autózni, de igyekszünk majd minél hamarabb felgyorsulni, és felzárkózni a mezőny elejéhez.

Hervai Róbert: Tesztelünk, mert 15 éve nem ültünk Ladában és 0 kilométeres az autónk. Legutóbb Rali Túrában versenyeztünk, a Rally2-ban most debütálunk. Néhány BMW-s előfutásunk volt, de évek óta nincs a fenekünkben kilométer. Megismerkedünk az újdonságokkal, megnézzük, hogy mi maradt a régi időkből, szeretnénk jól érezni magunkat. Nem a bajnokságot akarjuk megnyerni, csak élvezni akarjuk a rallye-t.

Forgács István: Egriek vagyunk, nekünk hazai pálya az Eger Rallye. Az autó rendben van, a szakaszok természetesen ismerősek, szeretnénk tisztességgel helyt állni. Különleges napok lesznek ezek nekünk.

Becskei Miklós: Egriek vagyunk, a terveink a szokásosak. Csak a nézőknek, semmi más.

Kállai Tamás: Az Orfű Rallye tapasztalatai után azt mondom, hogy Egerben a legfontosabb a célba érkezés lesz a számunkra. Az autó kész van, megcsináltuk, de rengeteg mindent újítottunk, így szerintem ez a futam megint a tesztről fog szólni.

Lángi Attila: Erre a rafinált kérdésre, hogy mik a terveink az Eger Rallye-n, majd az első gyorsasági után tudnék pontos választ adni. Nem tudjuk még most, hogy a többiek mit akarnak. Mi csúszkálni szeretnénk, alapvetően ez sokkal közelebb áll hozzánk, ha nem kell gyorsan menni, abban jók vagyunk. Egy tét nélküli versenyen reméljük, hogy nem esik ki ez a rocska… 🙂

Strider Zoltán: Én itthon vagyok, szeretnénk Andrissal a hazai közönség előtt jól szerepelni. Azt gondolom, hogy a Peugeot jól be van állítva, igyekszünk majd jó tempót diktálni a gyorsaságikon.

Riskó Dániel: Nehéz most szóhoz jutnom, hogy ilyen hosszú kihagyás után most újra Rally2-ben tudunk menni. Nagy tervek nincsenek, a legfontosabb, hogy célba érjünk. Három versenyt tervezünk 2022-ben, Eger az első, szeretnénk teljesíteni a távot, és a célban megünnepelni a futam végét.

Kóródi Koppány: Majdnem itthon vagyunk, Ózd nincs túl messze. Terveink nincsenek, nekünk mindegy, hogy a P12-ben, vagy a P13-ban megyünk, mert mindkét géposztályban iszonyatos űrhajókat építettek a fiúk. Új ülések és övek vannak a kocsiban, a navigátorom pedig már a Rally1-et is megjárta, Bartók Erik fogja olvasni az itinerem. Ezúttal a P13-ban próbáljuk majd megrángatni a gyors fiúk bajszát.

Darnóvári Sándor: Megyünk ahogy tudunk, mindent megteszünk a jó szereplésért, megyünk, ahogy tudunk. Fölfelé, ahogy bírunk, lefelé, ahogy merünk. 🙂 Hazai pálya. Annyira hazai, hogy a Sirok-Egerbakta szakasz rajtjában lakok. Csak eső ne legyen!

Olajos Péter: Csakis csúszkálni, keresztbe menni, nézőket szórakoztatni akarunk. Rally2-ben még nem mentünk, összesen ez lesz a második versenyünk.

Bencs Zoltán: Szeretnénk jól érezni magunkat Eger városában, a pályákon igyekszünk jót, s jól autózni, a cél most is a cél. Orfűn sikerült a géposztály harmadik helyén végezni, hátha ezúttal előre léphetünk egy kicsit.

Mihályi Zsolt: Nyugodt körülmények közt szeretnénk teljesíteni a versenytávot. Radírozni, bohóckodni jöttünk, így szeretnénk teljesíteni a versenytávot. Reméljük, hogy jól fogjuk érezni magunkat és minden szuper lesz.

Seben Janó: Jobb terveink vannak, mint, ahogy az Orfű Rallye-nk sikerült. Eger és környéke nagyon tetszik, elhoztam magammal a családot is, és szeretnénk a BMW Kupában bizonyítani. Az autón fejlesztettünk, sok mindent kicseréltünk, van már szervizcoputer is, azt gondolom, hogy profin tudunk nekivágni a hétvégének.

Ollé Tamás: Szeretnénk kipróbálni az autónkat, mert teljesen új futóműve van. Ez lesz az első komoly versenyünk, most mutatkozunk be a Rally2-ben, nagyon várjuk a holnapi rajtot.

Fábián Dániel: Szeretnénk célba érni. A kocsink nagyrészt rendben van már, bár a srácoknak kisebb munkái még akadnak vele. Szeretnénk elől menni, mint minden versenyünkön, reméljük, hogy a kocsink is jó lesz.

Ripka Attila: Kilométereket szeretnénk gyűjteni és egy jó hétvégét zárni. Második Rally2-es versenyünk lesz, de Ágoston Ádám már több éve versenyez. Próbáljuk majd egy kicsit megszorongatni majd a mezőnyt, aztán meglátjuk, hogy mi sikerül belőle.

Németh Péter: Soha nem mentünk még együtt, leginkább csak célba érni szeretnénk. A navigátorom még soha nem navigált, így tényleg csak a cél, és a jókedv számít nekünk.

Szabó Gergő: Leginkább a 2023-as évre készülnénk, mert szeretnénk majd a Rally3-ban időre is menni. De most csak a nézőknek fogunk csúszkálni. Élvezzük, és hogy tetszten mindenkinek, ez lesz a lényeg.

Juhász Zoltán: Csak érjünk célba! A nap végén számolják meg a tyúkokat, a többi pedig közben kiderül.

Janovich Roland: Az első versenyünk lesz az Eger Rallye 2022-ben, minél jobb helyezéssel szeretnénk célba érni. Az autónkat kipróbáltuk, teszteltük egy kicsit, de szoknunk kell még. Egy apró hiba jelentkezett a teszt során, azon még dolgoznak a fiúk. A célba érkezés mellett Geiger Mátéékkal készülünk nagyot csatázni.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!