Pár szakaszon elég jól letaláltak…

Rácz Tibor autózása általában élményszámba megy és a gyorsasági szakaszokra kilátogató nézők alig várják már, hogy feltűnjön az autó kontúrja a messzeségben, mert tudják, pár másodperc múlva, a látvány garantált. Tiborral beszélgettünk a számára hazai versenynek számító Mecsek Rallye után.

Milyen emlékeid vannak az elmúlt évek Mecsek Ralijairól?

– Pécsiként mindig nagyon várjuk és szeretjük a Mecsek Ralit! Kisebb kalandokkal, de jól is szokott sikerülni! Szerintem ezek nagyon jó pályák, szinte mindegy melyiken kell menni!

Az első napon sugárzott az arcodról az elégedettség, úgy néztél ki mint aki nagyon élvezi ezt az egészet!

– Igen, nagyon tetszett, minden jó volt! Szeretjük a csúszós, saras pályákat! Kaptunk kölcsön egy pár Wéber karbit, itt is köszönöm és így még nagyobb lett az élmény! Eddig GR. fél 2 volt a kocsi, már háromnegyed! A tizenhármas utcai gumikon elég erős lett az autó, bár még mindig lehetne fejleszteni! 

Másnap is sikerült magabiztosan autóznotok a kicsit sem gyenge Historic mezőnyben.

– A mezőny eleje nagyon gyors és örülünk, hogy köztük tudunk lenni! Persze még kell gyorsulnunk, meg hibáztunk is sokat, de érezzük magunkon a fejlődést!

Az elért eredményekkel elégedett vagy?

– Teljesen elégedett vagyok, volt pár szakasz amin elég jól letaláltunk. Amelyiken nem, ott is nagyrészt tudjuk az okát, tudjuk hol hibáztunk, spóroltunk, vagy forogtunk. Szerintem ezekből is tanulunk…

Jól felkészített autót kaptál a srácoktól erre a versenyre?

– Mi magunk csináljuk az autót, de mivel nem értünk hozzá, barátaink segítenek! Hálás is vagyok nekik, hogy számíthatok rájuk esténként is, vagy akár hétvégén! Nagyon jól működött és szerencsénk is volt. A gyújtáskapcsoló a szerviz beíróban romlott el, egy vízcső pedig a céldobogó után repedt el! 

Vannak még tervek az idei évre?

– Így, hogy karcmentesen értünk célba, tudunk indulni Nyíregyházán is! Bár vannak hiányosságaink, de igazi kihívás, már nagyon várjuk! Persze nekünk az év zárása mindig a Santa Domenica Rally Show! Nagyon szeretjük!

Köszönjük a sok segítséget és szurkolást mindenkinek! Köszönjük a fotósok videósok munkáját!  Nagyok vagytok!

Támogatóink:

Vattenteknik.hu, Etoablakpecs.hu, Gealan Négykerner Kft., Sopianae Tse, Otisz Paintball Team,  Pannoniaradio.hu, Brill Car Wash, Starguard.hu, Szedibau, Aszallito.hu.

Forrás: Rallyfeeling.hu

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!