Távolabb tekintenek a Vértesnél

Alaposan bekezdett a Rallye2-es bajnokságban Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs. A Ladás kettős a nógrádi szezonnyitón nagyságrendileg 15 másodperccel győzött, Egerben pedig még nagyobb fölénnyel, több mint negyven másodperes fórral végeztek az élen. Jelen pillanatban tehát a magabiztos teljesítménynek köszönhetően vezetik a bajnokságot, az élről várják a Vértes Rallyt.

  • Talán ezért is, kissé izgatottan várjuk a vasárnapi versenyt – szögezte le Foczkó Ákos. – Számunkra eddig minden jól alakult ebben a rendkívül furcsa évben. Most már úgy vagyunk vele, hogy szeretnénk a lehetőséget megragadni. Még másról nem beszélnék, de ha az előttünk álló hétvége is jól alakulna, akkor nagyon közel kerülhetnénk a vágyaink eléréséhez. Persze még nagyon sok minden történhet, Salgótarjánban és Egerben is óriási küzdelemben tudtunk nyerni, ezért most sem dőlhetünk hátra. Most is ugyanolyan metódusban készültünk, mint eddig. Mentem már ezeken a gyorsokon, nem lesz újdonság, viszont nagyon élvezem a tempós szakaszokat. A Rallye2 mezőnyének az is megszokott lesz, hogy egy napra koncentrálódik a verseny, úgyhogy ebből a szempontból nem érhet minket meglepetés.

Foczkó Ákos szerint a vezetés szempontjából azt a stílust kell elővennie, amit Egerben is alkalmazott. A kiegyensúlyozott, jó teljesítményre a Vértes Rallyn is szükség lesz, valamint a csapat összehangolt munkájára, ami ugyancsak kellett ahhoz, hogy vezessék a Rallye2-es bajnokságot.

  • Az ORB és az ORC mezőnyétől függetlenül is számítani kell arra, hogy a nap második felére romlik majd a pályák minősége – folytatta Foczkó Ákos. – Ez hozzátartozik a sportunkhoz, így van ez rendjén. Most már elértünk az év azon szakaszába, amikor adott esetben számolgatni kell. Nem csupán a Vértes Rallyn szeretnénk jól szerepelni, már azt is figyeljük, hogy az éves összetett szempontjából hogy állunk. Ebből a szempontból dupla téttel bír a verseny, de bízom benne, hogy az elmúlt időszak formája nem múlik el, ugyanolyan gyorsan és megbízhatóan tudunk majd autózni, mint az év eddigi részében.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!