Tempó és küldetéstudat

Hoffer Zsolt példája bizonyítja, hogy a versenyzés és a közlekedésbiztonság könnyedén összeegyeztethető. Idén is folytatódik ugyanis az a kampány, amely a biztonságos és szabályos közúti közlekedésre hívja fel a figyelmet. Nem csupán szavakkal, hanem sokkal szélesebb körben. A Salgó Rally szervizparkjában március 26-án, is várják az érdeklődőket. Hoffer Zsolt eközben a gyorsasági szakaszokon bizonyíthat.

  • Természetesen jó lesz már ismét versenyautóban ülni, hiszen nagyon szeretjük ezt a sportot – jelentette ki Hoffer Zsolt. – A tavalyihoz képest annyi változás lesz, hogy navigátorként idén Czézinger Kristóf segíti a munkámat. A Szilveszter Rallyn ültünk először együtt, és szerencsére minden jól működött. Biztos vagyok benne, hogy ez a bajnoki futamokon is így lesz. Remélem, hogy sikeres időszak előtt állunk egy olyan kategóriában, amely hazai és nemzetközi szinten is egyre inkább fejlődik. Tavaly még egy kicsit lendület autónak éreztem a Rally3-as Fiestát, ez azonban mostanra megváltozott. Nagyon jó vele versenyezni, bízom benne, hogy a többiekkel jó csatákat vívunk majd a magyar bajnokságban.

Ahogy a zöld lámpát megkapja, Hoffer Zsolt rápattan a gázpedálra. A gyorsasági szakaszok célja után azonban betartja azokat a szabályokat, amelyek a közúti közlekedésre vonatkoznak. A kampány nagyköveteként úgy érzni, hogy példát kell mutatnia a versenytársak és a közönség számára.

  • A hazai rali futamokon ebből a szempontból rengeteget változott a morál, természetesen pozitív irányba – árulta el a tapasztalatait Hoffer Zsolt. – Nekem is volt olyan helyzet, amikor az etapon késésben voltunk, de inkább vállaltuk a büntetést és annak a következményeit, minthogy vétsünk a sebességhatárok ellen. Úgy éreztem, hogy nekem ez nem fér bele, és szerencsére egyre többen gondolják így. Nekünk ugyanis élen kell járni, hiszen ha a versenyző nem így tesz, akkor a nézőktől, a szurkolóktól sem várhatjuk el. Szerencsére a rendezvényeken nagyon sokan látogatnak meg minket. 2021-ben több mint 10 ezren voltak kíváncsiak a programunkra, ami komoly számnak tekinthető. A pozitív visszacsatolások pedig tovább ösztönöznek minket. Természetesen a Salgó Rallyn is jelen leszünk, úgyhogy mindenkit várunk szeretettel. Március 26-án szombaton a szervizpark szomszédságában, Salgótarján Főterén színes programokkal készülünk, amely játékos formában segít bemutatni a helyes és szabályos közúti közlekedést.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!