Véget ért egy fejezet…

“Soha-soha nem vártam igaz szerelmet tőled, Mégsem hittem, hogy idegen válik majd belőled.”  A néhai Juventus együttes slágerét is elénekelhette volna Órai Balázs a Szilveszter Rali másnapján, hiszen a Mitsubishi Lancer  verseny közben hagyta cserben a pilótát… Balázs annyira megorrolt az autóra, hogy elhatározta, az idei évben autót cserél. 

Köztudomású, hogy a versenyzők általában a Szilveszter Ralit a barátok és a szponzorok autóztatására használják fel. 

Én is barátokat ismerősöket szerettem volna megautóztatni a rövidre sikerült Szilveszter Ralin – kezdi szomorúan a beszélgetést Órai Balázs.

Mennyivel készülték lazábban egy ilyen buliversenyre? 
 
Mivel a  pályák nem voltak újak, így sok időt nem kellett ráfordítani a hétvégére, én amúgy sem szoktam sokat készülni egy versenyre.
 
A szombati napotok igencsak jól sikerült, hiszen R5-ös autót is magatok mögé tudtatok utasítani.  
 
Pedig semmi különöset nem csináltunk, sőt a második körre felraktam a kemény gumit ami a gyűjtőbe úgy visszahűlt, hogy az első körben a ring belsőn csak estünk keltünk, de gondoltam másnap a ring külsőn ami “ralisabb szakasz”, ott jobbak lehetünk.
 
Vasárnap viszont már nem sikerült sokáig küzdenetek…
 
Bennem összetört valami… A rajt után körülbelül egy kilométerre kilyukadt a negyedik hengerben a dugattyú és füstölgő motorral a benzinkútnál ki is álltunk a versenyből. A vendég navigátorommal csak ennyit tudtam menni, a másik vendéget telefonon kellett értesíteni, hogy ne siessen mert vége a versenyünknek. Mérhetetlenül csalódott voltam, megfogadtam ezzel az autóval soha többet nem indulok!
 
A technikai probléma ellenére, azért jól érezte magát a csapatotok a Hungaroringen rendezett versenyen?
 
Sajnos a reggeli kiesés akkora csalódás volt, hogy ez rányomta a bélyeget az egész hétvégénkre.
 
Vannak már terveid a ralizással kapcsolatban az idei évre? 
 
Valószínű eljött az ideje, hogy kipróbáljunk valami másik autót, hogy mi lesz azt még én se tudom.

 

Forrás: rallyfeeling.hu

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!