Vissza két év, padlógáz

Balogh Janiról és csapatáról nem sok hír látott napvilágot a téli szünet alatt. A háttérben folyt a munka, most végre a szezonnyitó előtt már a benzingőztől átitatott információk érkeznek a pilótától. Lyukóbányán már élesben közlekednek a Rallye3as mezőny után a licences kategóriában.

  • A tavalyi tanulságokkal teli év volt – szögezte le Balogh János. – – Voltak pillanatok, amikor a saját elvárásainknak megfelelően tudtunk menni, de az tisztán látszott, hogy nekünk ebbe még bele kell szokni és meg kell élni jó pár dolgot az autóval. Néhány részeredmény azt mutatta, hogy ráléptünk egy jó útra és ezen kell tovább haladnunk, de a tennivalók tekintetében még nagyon hosszú a lista.
    Tavaly év végén a régi-új, Balogh János-Holczer Dániel felállásban teljesített két tesztversenyt a csapat, a 2019-es szezonra való felkészülés jegyében. Az előttük álló bajnokságban szintén Holczer Dániel diktálja az itinert, látja el a navigátori feladatot és lesz partnere Janinak a célok elérésében.
  • A tavalyi Santa Domenica Rally Show-n és a Mikulás Ralin is már arra készültünk, hogy idén újra Dani lesz a társam a bajnokságban. Az autó tekintetében nem lesz változás, szeretnénk a Skodával rajthoz állni a futamokon, amit a Topp Cars csapata biztosít a tavaly megszokott minőségben és kellő precizitással. A 2019-es versenyeink a Balogh-Holczer párosról és a Topp Cars-ról fognak szólni.
    Az egri szezonnyitó előtt mindenki a felkészülésre és a tesztekre koncentrál. A téli uborkaszezon után a csapatok próbálnak visszarázódni, hiszen Egerben már tövig kell nyomni a gázt a jó eredmények elérése érdekében.
  • Az Eger Ralira való felkészülésünket egy héttel a futam előtt tudjuk csak megkezdeni. Mivel az idő hiányában már nem lesz lehetőségünk többször keveset menni az autóval, így azt a döntést hoztuk, hogy egy nagyobb lélegzetvételű tesztprogrammal indítunk. A Lyukóbánya és Parasznya között megrendezendő Rallye3-as futamon állunk rajthoz, és az azt megelőző napon ülünk még az autóba. Megteszünk néhány kilométert és elkezdünk visszarázódni a téli szünet versenymentes napjai után. A Skoda már bizonyított, hogy egy nagyon jó autó, már csak nekünk kell egy olyan beállítás csomagot kitalálnunk, amivel mi is eredményesek tudunk lenni. Nem akarjuk túlgörcsölni, az egészséges feszültségből akarunk építkezni és vállalható kockázaton belül szeretnénk mozogni. Kellően felfokozott már a hangulat, nagyon várjuk a szezonnyitót, hogy újra megmérettessük magunkat. Ellenfelekben nem lesz hiány mivel nem lettek kevesebben a győzelemre éhes párosok, és ahogy azt tavaly is láttuk, nagyon nagy feladat beférkőzni a legjobbak közé. A célokat megfogalmaztuk, aztán majd a stopper megmutatja, hogy hogyan is sikerült a felkészülés.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.