Egerben folytatódik a Peugeot Kupa

A tragikusan, idő előtt befejeződött miskolci verseny után a versenyzők és rajongók elbúcsúztatták a balesetben elhunyt navigátort, akinek emléke tovább él minden rajongó szívében. A Peugeot Kupa indulói a miskolci futamon külön matricával emlékeznek elvesztett sporttársukra.

Minden versenyző és navigátor tisztában van azzal, hogy az a sportág, amit szenvedéllyel űznek, milyen veszélyeket rejt magában. Ennek tudatában vállalják versenyről versenyre a megmérettetést, ami ezúttal Egerben folytatódik szeptember 5-én és 6-án.

A korábban éveken át szezonnyitónak számító egri versenyt a koronavírus szeptember első hetére száműzte. A tempós pályák tavasszal is nagy feladatot állítanak a versenyzők elé, de az őszi, nyirkos aszfalt talán most még nagyobb kihívást jelent a csapatoknak.

Egy értékelt futam, négy célba érkező 208 R2 versenyautó után a Peugeot Kupa mezőnye a harmadik fordulóra már hat párosra gyarapodott. Maricsekék nyerték a szezonnyitót, de már akkor látszott, hogy nem lesz könnyű dolga a rutinos pilótának. A Kupában újoncnak számító Német Gábor és navigátora, Adorján Szabolcs nagyon komoly tempót diktál. Tábori Ákos már tavaly is versenyzett Peugeot 208 R2 versenyautóval, de idén lépett be a Kupások közé, csakúgy, mint a gokartozást ralira váltó Viszló Csaba, aki Csökő Zoltán után most Czakó Janekkel vág neki az egri versenynek. Hibjánék komoly meccset vívtak Hangodiékkal, mindkét pilóta szeretné bebizonyítani, hogy egyre jobban ismeri autóját.

A Q8 Oils Eger Rally két versenynappal várja az érdeklődőket. Szombat délután a hivatalos rajtceremónia után két hosszú szakaszt kell teljesítenie a mezőnynek. A Dobó térről rajtoló párosok számára külön kihívás lesz, hogy a verseny leghosszabb gyorsaságiját, a 23 kilométeres szakaszt másodszorra már sötétben kell teljesíteniük. Vasárnap három rövidebb gyorsasági szerepel a programban, ezeken kell háromszor ’körbeszaladniuk’ a kis Peugeot 208 R2-es autóikkal a Kupában szereplőknek. Vasárnap estére kiderül, ki volt a leggyorsabb az egri viadalon.

Természetesen, ahogy korábban is, idén is a PIRELLI a gumiszállítója a Peugeot Kupának. Mezey Tamás, a PIRELLI szakértője szerint a késő esti szakaszon és a vasárnap reggeli első körben lehet taktikázni a gumikkal, de különben viszonylag könnyű dolga lesz a versenyzőknek és talán a nézőknek is, hiszen a hétvégére kellemes, 24-28 fokos száraz időt ígérnek az időjárás jelentések.

A kupasorozatban a technikai hátteret és a mérnöki segítséget a Tagai Racing Technology biztosítja az indulók számára. Tagai Tamás csapata most is Peugeot Sátortáborral fogadja majd a szervizbe látogatókat.

A Peugeot 208 Rally Cup Hungary állása a Q8 Oils Eger Rally előtt:

  1. Maricsek Miklós – Paizs Róbert Rally Cafe Racing Kft   Peugeot 208 R2   13
  2. Német Gábor – Adorján Szabolcs   Juhász-Média Kft.    Peugeot 208 R2   10
  3. Hibján József – Szollár Csaba         TMC Rallysport KFT.  Peugeot 208 R2   6
  4. Hangodi Bendegúz – Patkó Gábor HQ Racing Sport Kft.   Peugeot 208 R2   6
  5. Viszló Csaba – Csökő Zoltán         Topp-Cars          Peugeot 208 R2      DNF

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!