Csalódás a Vértes Rallyn

Csalódottan zárta az idei Vértes Rallyt a Korda Racing, a csapat két párosa közül csak az egyik teljesítette a távot, ifjabb Fekete László és Begala Tamás kategóriájuk hatodik helyén érkeztek célba.

Augusztus utolsó hétvégéjén immár a Mercarius Országos Rally1 Bajnokság utolsóelőtti futama került megrendezésre, a móri központú Vértes Rallyn mérkőzhetett meg a mezőny a bajnoki pontokért. A Korda Racing ezúttal két párossal képviseltette magát, Turán Frigyes és Bagaméri László a Volkswagen Polo R5 GTi-vel, ifjabb Fekete László és Begala Tamás pedig a Ford Fiesta Rally4-gyel szállt harcba.

Ami a királykategóriában érdekelt Turán-Bagaméri kettőst illeti, a kezdésre ezúttal sem lehetett panasz, a rali szombat délutáni nyitószakaszán nem akadt gyorsabb autó a Korda Racing Volkswagen Polojánál. Friciék a teljes mezőnyt, így világbajnok Mads Östberget is maguk mögé utasították az első gyorsaságin, azonban az ezt követő pályán eltört a kardán-kihajtás versenyautóban és bár a szakaszt még teljesítette a páros, ezt követően a verseny feladására kényszerültek.

Ifjabb Fekete László és Begala Tamás számára már a rajt előtti pillanatok is izgalmasabbra sikerültek a megszokottnál, hiszen a Fiesta motorján az utolsó pillanatig dolgoztak a szakemberek. Az erőforrás szerencsére időben elkészült, így elrajtolhattak a Vértesben. A tempós pályák azonban valahogy nem feküdtek a párosnak, a picit technikásabb Guttamási szakaszon nem volt gond, itt tartották a lépést az élmezőnnyel, ez azonban csak arra volt elég, hogy a nyitó szakaszon elért kategória 10. helyüket a hatodikra cseréljék a célban.

  • Kár tagadni, nem ilyen Vértes Rallyra számítottunk, de levonjuk a következményeket és igyekszünk tanulni belőle – próbálta összegezni az idei Vértes Rally tapasztalatait Korda Erik, csapatvezető. – Tavaly Turán Friciék jó versenyt futottak itt, az utolsó pillanatig harcban álltak a győzelemért, a tempóra idén sem lehetett panasz, azonban egy műszaki hiba miatt hamar ki kellett szállniuk a küzdelemből. Sajnos eltört a kardán kihajtás, ami úgy szétvert mindent, hogy a fiúknak esélye sem volt megjavítani a Polo-t a szervízben. Fekete Laci sem ilyen eredményre számított, be kell vallanunk, hogy kicsit csalódás a hatodik hely, szerettünk volna itt is a dobogós helyekért küzdeni. A bajnokságból már csak egy futam van hátra, ez azonban az egyik legfontosabb, a nyíregyházi EB futam lesz, ahol mi már tét nélkül vehetünk részt, ennek ellenére céljaink nem változtak, szeretnénk a szezonzárón is a győzelemért harcolni és a lehető legjobb szájízzel zárni az idei szezont.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!