Szauer Gergő legjobb eredménye

A tizenegy gyorsasági szakaszból kilencet nyert Szauer Gergő és Kerék István Peugeot 208 Rally4-gyel a Vértes Rally kétkerék-hajtású értékelésében, ennek köszönhetően közel ötven másodperces előnnyel győztes az aszfaltos bajnoki futamon. A 2wd mellett az RC4-es kategóriát és a Peugeot Kupát is megnyerték, sőt mind a három értékelésben az első és a második napi, illetve az erőgyorsasági győzelmeiért járó bónusz pontokat is bezsebelték, így mind a három kategóriában 21 pontot gyűjtöttek.

Ami pedig hab a tortán: abszolút értékelésben, több R5-ös autót is megelőzve, az abszolút nyolcadik helyen végeztek, amely nem csak bravúros teljesítmény, de Szauer pályafutása legjobb Rally1-es eredménye is egyben.

A Hideg Team SE versenyzőpárosa ezzel a 2wd és az RC4 bajnokság élén egyaránt 11 pontra növelte előnyét, a Peugeot Kupában pedig annak ellenére, hogy az eddigi négy versenyből csak kétszer indultak, a harmadik helyre kapaszkodtak fel, mindössze kilenc pontra a bajnokságot vezető páros mögött.

  • Nagyon jó verseny volt – lelkendezett Szauer Gergő. – Szeretem az ilyen gyors pályákat. Kerék Pisti a verseny előtt is elmondta, hogy csak a bajnokság és csak a kétkerekes bajnokság számít, úgyhogy ésszel menjünk. Próbáltam a lehető legkevesebb kockázatot vállalni és a biztonságos célba érkezést szem előtt tartani. Az autó nagyon jól viselkedett, ezeken a pályákon azért elég keményen használjuk a Rally4-eseket. Egyszer kellett rátölteni szervo olajat, de ezen kívül mindent kibírt. Nagyon tetszett, hogy az összes padkavédelem – a beton lábon álló karók – mindenhol a helyükön voltak, így amelyik kanyarra azt írtuk fel, hogy nem lehet levágni, azt nem is lehetett, és nem is volt kihordásos. Ez még plusz önbizalmat adott. Pistivel nagyon jó ritmust kaptunk el és nagyon jó volt látni, hogy ennyi szurkoló jött ki a pályákra.

Szauer Gergő kiemelte továbbá: bár a 2wd-re és az RC4-re koncentráltak, a győzelmünkkel még a Peugeot Kupában is egészen jól állnak, Nyíregyházán még bármi megtörténhet.

  • Nagyon örültem annak is, hogy egy Rally4-es autóval az abszolút nyolcadik helyen végeztünk. Azt akartam mondani, hogy kétkerekes autóval ez volt a legjobb Rally1-es eredményem, de aztán rájöttem, hogy nem csak kétkerekessel. Nem is tudom, mit kívánhattunk volna még többet ennél. Nagyon jót versenyeztünk és nagyon boldogok vagyunk – zárta értékelését Szauer Gergő.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!