Győznének, szorossá tennék

Hosszú hajrát nyit a címvédő. Hadik András és Kertész Krisztián az utolsó három versenynek az abszolút értékelés ötödik helyéről vág neki. Nincsenek könnyű helyzetben, de a szituáció ismerős lehet a számukra. Tavaly is így történt. Mint ismert: a hajrában nagy hátárnyból jöttek vissza, Nyíregyházán pedig drámai körülmények között lettek bajnokok. Igaz, a Steelvent Ózd Rallye-n nyújtott teljesítményük nem hagyott maradandó nyomot, vagyis dehogynem. Királdnál ugyanis kidöntöttek egy oszlopot, ennek köszönhetően nagyon hamar véget ért számukra az ózdi száguldás.

  • Idén szerencsére másik irányban teljesítjük ezt a szakaszt, ezért esélyünk sem lesz arra, hogy ott megismételjük a tavalyi „produkciónkat” – jelentette ki határozottan Hadik András. – Természetesen máshol sem szeretnénk, ezzel szemben győzni érkezünk Ózdra és Salgótarjánba. Futamgyőzelemre és az ezzel járó pontokra van szükségünk ahhoz, hogy jelentősen előrelépjünk az összetett éves értékelésben. Vincze Feri előnyös helyzetben van, de amíg matematikailag van esélyünk a címvédésre, természetesen nem adjuk fel. Ha a Steelvent Ózd Rallye-n szorosabbá tudjuk tenni a pontversenyt, akkor a Mecsekben és az ERC Nyíregyházán mindent el fogunk követni azért, hogy megismételjük a 2018-as hajránkat.

Ehhez persze egy jó adag szerencsére is szüksége lesz a miskolci kettősnek, amiben az elmúlt hónapokban kevés részük volt. A Veszprémben megszerzett ezüstérem viszont azt mutatja, hogy talán elindulhat számukra egy jóval sikeresebb időszak.

  • Mentünk már ezeken a gyorsokon, de tény, hogy lesznek újítások az előttünk álló versenyen – folytatta Hadik András. – Ezek a széles, gyors és technikás szakaszokon általában fekszenek Ferikének, de nincs ezzel baj, igyekszünk őket legyőzni Ózdon. Stílusok keverednek majd ezen a hétvégén. Cered, Királd és a mátrai pálya is inkább technikásnak mondható, ezzel szemben Hangonynál, Zabarnál és a vizslási szakaszon is jelentős tempót érünk majd el. A nyári szünetben pihentünk, feltöltődtünk, de ahogy közeledünk a következő versenyhez, úgy térünk vissza a hétköznapi kerékvágásba. A futam hetében lesz egy hosszabb tesztünk, igyekszünk minél jobban ráhangolódni a következő feladatra, hiszen a bajnokság végkimenetele szempontjából ez egy vízválasztó hétvége lehet.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!