Otthon érzik az erőt

Új csapat, új autó, új navigátor. A tempó viszont a régi. Velenczei Ádám Zsíros Gáborral az oldalán is stabil tagja a magyar ralibajnokság élmezőnyének. A C3-as R5-ös lehetőségeit egyre jobban sikerül kihasználni, pedig még csak négy közös bajnoki hétvégén vannak túl. A fiatal versenyző azért is optimista, mert tudja: a Citroenben vannak még kiaknázatlan lehetőségek, az olykor hiányzó tizedeket a jövőben akár maguk javára is fordíthatják. Akár már a Steelvent Ózd Rallye-n, amely Velenczei Ádámnak hazai versenyhétvégének számít.

  • Sokkal jobban állunk, mint tavaly ilyenkor – utalt vissza az előző szezonra Velenczei Ádám. – Az élen Vincze Ferike egy kicsit ellépett, de mögötte elég nagy a tülekedés. Mi is csupán néhány pontra vagyunk a második pozíciótól. Amennyiben a Steelvent Ózd Rallye-n ki tudunk ugorni egy jó eredménnyel, akkor a szezon utolsó hét hétvégéjén még bármi előfordulhat. Folyamatosan gyorsulunk, egyre jobb lesz autó, mindig találunk hozzá jobb és jobb beállításokat. Éppen ezért bizakodva várjuk a soron következő aszfaltos futamot, ahol abban bízunk, hogy sikerül még szorosabbá tenni a bajnokság hajráját.

Velenczei Ádám arról is beszélt, hogy az elmúlt három esztendőben mindig más autóval indult a hazai versenynek számító Steelvent Ózd Rallye-n. Két esztendeje az i20-as Hyundai-al, tavaly az R5-ös Skoda Fabiaval, idén pedig már a C3-ast terelgeti a cél felé. Ezeken a gyorsokon a múlt sikereket hozott a versenyzőnek, hiszen 2017-ben és 2018-ban is a dobogó harmadik fokán zárt. Erről a pozícióról idén szeretne előrelépni.

  • Minden alárendelünk a siker érdekében. A pályák feldolgozásától kezdve a tesztig nagyon komolyan vesszük a felkészülést – árulta el Velenczei Ádám. – A korábbi esztendőkben bebizonyítottam, hogy fekszenek ezek a gyorsasági szakaszok, ezért ha tovább tudunk gyorsulni, akkor versenyben lehetünk akár a győzelemért is. Szeretem, ha vannak újdonságok, új kihívások, amiben most bővelkedik a program. Nagyon rég jártunk már a Mátrában ezen a pályán, mégis a legnagyobb különbség szerintem Cereden alakulhat ki a párosok között. Tavaly elég volt elővenni az egy évvel ezelőtti itnert, most azonban komolyabb felkészülésre lesz szükség. Ha ezeket a dolgokat jól megoldjuk, és kihozzuk magunkból a maximumot, akkor ismét sikeres versenyt zárhatunk az északkeleti régióban.

Fotó: DuEn.hu

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!