Jó helyzetből, optimistán

Az éves összetett szempontjából a fehérvári mínusz sokba került, de Turán Frigyes és Bagaméri László így is jó helyzetből és optimistán várja a magyar bajnokság soron következő megmérettetését. Jelenleg a táblázat harmadik helyén állnak, a különbségek pedig elenyészőek a dobogós helyezések környékén, sőt akár egy sikeres hajrával még az élre is oda lehet érni.  Az egri és a miskolci ezüst után a Fiestával Turánék negyedikek lettek Veszprémben, az így a hátralévő három versenyre minden esélyük megmaradt, hogy sikeres szezont zárjanak.

  • Örök igazság, hogy a technikai sportban bármi megtörténhet, mint ahogy korábban mi is, és a riválisaink is éltek át nehéz pillanatokat – mondta a Steelvent Ózd Rallye előtt Turán Frigyes. – Alapvetően jó a csomag, amivel versenyzünk, minden futamon gyorsan autóztunk. A Ford és a Skoda között van különbség, ami az ózdi pályákon ide-oda is előnyt jelenthet. Föl kell kötnünk a gatyát, mert a térképek alapján rendkívül gyors szakaszok várnak ránk. Ugyanakkor lesznek technikás részek is, ami szerintem hozzánk és az Fordhoz sokkal inkább közel áll.

A tapasztalt pilóta arról is beszélt, hogy a Steelvent Ózd Rallye programjában több újdonságot is fel lehet fedezni. Ezek mindenképpen kellenek a sportba, hiszen mindenki számára motivációt jelent egy-egy régen használt, vagy fordított irányba teljesítendő gyorsasági szakasz.

  • z lenne a legjobb, ha teljesen új dolgok jelennének meg, de tudjuk, hogy itthon a pályák szempontjából behatároltak a lehetőségek – folytatta Turán Frigyes. – Az is jó lenne, ha a kijelölt gyorsokon nem tudna sok ember sokat tréningezni rajta. De ez van, a feladat adott, amit meg kell oldani. A korábbiakhoz hasonlóan, nagyon komolyan vesszük a felkészülést. Az autó már három héttel a verseny előtt elkészült. A Baranya Kupa után szerencsére sértetlen maradt, úgyhogy mi készen állunk a Steelvent Ózd Rallye-ra.

Turán Frigyes a háromnapos aszfaltos száguldással kapcsolatban kiemelte: bízik benne, hogy szűkíteni tudnak az ollón, nagyon szeretnék csökkenteni a hátrányukat a listavezető Vincze, Bacigál kettőssel szemben.

  • Kiélezett a bajnokság, a bajnoki cím és a dobogós helyezések sorsa is többesélyes. Tény, hogy Feriék most egy kicsit elléptek, de három futam még előttünk áll, ami sok változást hozhat – bizakodott Turán Frigyes. – Természetesen nem adjuk fel, attól még messze vagyunk. Az utolsó pillanatig harcolni fogunk.

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!