Az első körön bealudtam, a másodikban magamhoz tértem

Ruszó Krisztián és Geró Gábor óvatosabban kezdte az Ózd Rallye-t az autójuk is megijesztette őket, de végül három kupát is begyűjtöttek a kedvenc pályáikon. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

A Székesfehérvár-Veszprém Rallye-ra sokakhoz hasonlóan nem jöttetek el ti sem, ez túlzottan nem volt meglepő, de a Mediterrán Rallye-ról hiányoltunk titeket. Mi történt?

Pécsre azért nem utaztunk el, mert az év elején kiestünk egy-két versenyen, és úgy láttuk, hogy a bajnokság végkimenetelébe mi már nem fogunk tudni beleszólni, ha elmegyünk Pécsre, ha nem. Ezért nem vettünk részt a Mediterrán Rallye-n. Inkább alaposan felkészültünk az Ózd Rallye-ra, ami közeli, az egyik kedvenc versenyünk, ráadásul nagyon szeretjük a dobálós, szűk, nem autópálya minőségű gyorsaságikat. Ez az igazi rallye! Nagy lendülettel készültünk, az autón volt mit dolgoznunk, mert a motorunk nem volt 100%-os Kazincbarcikán. Változtattunk dolgokon, ezek kivétel nélkül jók lettek. Vártuk a rajtot, hiszen Kazincbarcika óta nem ültünk a kocsiban, ez több, mint három hónapja volt, úgyhogy hiányzott már egy jó versenyzés, a versenyhangulat, valamint a célba érkezés öröme.

A végeredmény szenzációs lett, és ebből egyből kiderül az is, hogy a célba érkezés is megtörtént. Milyen volt a versenyetek?

A salakpályás prológgal kezdtünk, ami már tradicionálisnak nevezhető, nem kérdés, hogy hozzá tartozik az Ózd Rallye-khoz, mi kedveljük, ezúttal is jól éreztük magunkat az oválpályán, jól sikerült a bemutatkozásunk. Szombaton a Zabar-Domaháza szakaszon kezdtük meg a versenyzést, itt, ha jól emlékszem 2013-ban versenyeztem utoljára. Sok versenyzőtársunknak nem a kedvence amiatt, mert nagyon gyors pálya, nekünk tetszik, nem volt vele különösebb problémánk. Az első körben még azt éreztem, nem csak Zabaron, hanem a többi gyoraságin is, hogy régen ültem a kocsiban, a féktávokon nem voltam 100%-os. Rá kellett újra érezni, vissza kellett rázódni a versenyzésbe. Sátán tavaly jobbat mentünk. Jól működött a kocsink, de hátulról, a differenciálműből nagyon erős, kattogó hang jött ki, a visszafordítókban eldifferált, azt hittük, hogy be sem fogunk érni a szervizbe. Azt gondoltam, hogy a féltengely tört el.

Túléltük Sátát, lejöttünk Királdról, nagyon élveztük, főleg a körgyorsaságit, de hívtam a csapatot, hogy nem fognak unatkozni a szervizidőben, készüljenek, differenciálművet kell cserélni a fél óra alatt. Beértünk a kocsival a szervizbe, köszönöm a fiúknak, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtva 12-13 perc alatt megoldották a problémát, kicserélték a diffit és nekifuthattunk a második körnek. A zabari szakaszra tartva volt időm átgondolni a dolgokat, hogy hol és mi maradt benne, így azt gondolom, hogy a második „félidőben” már sikerült a saját elvárásainkhoz képest is gyorsan menni, minden gyorsaságin javítottunk a korábbi eredményünkön. Krehlik Nándiékkal nagyjából egy másodpercen belüli időket autóztunk, amire azt mondom, hogy elfogadható volt. Zabaron két és fél másodperccel jöttünk jobbat magunknál, Sátával már majdnem teljesen elégedettek voltunk, de a videót visszanézve maradt még benne. Ha jövőre lesz Sáta, akkor alaposan fel fogunk készülni, hogy már az első körben is jót tudjunk menni rajta. Királdon nagyon jó időt jöttünk, ott sikerült Nándiékat is megverni, a Rally2 Bajnokság értékelésében megnyertük a záró szakaszt. Az első kört egy kicsit átaludtam, de a másodikra magamhoz tértem. Királdon miután célba értünk azonnal mentünk volna még egyet, annyira élveztük. Az eredményünknek nagyon örültünk, a Lada Kupában és a P12-ben másodikak lettünk, az összetettben pedig harmadikak.

A Zemplén Rallye-n ott lesztek?

Még gondolkodunk rajta, tervbe van véve, ha minden összejön, akkor mi is le fogjuk adni a nevezésünket a Rally2 Bajnokság évzáró futamára.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük szépen Alexnak, Marcinak, Baxinak, Palinak, Norbinak, Jocinak, Zsoltinak, hogy a verseny hetében is nagyon sokat segítettek nekünk, csütörtökön este, éjszakába nyúlóan még a kuplungon dolgoztunk a fiúkkal.

Köszönjük Orbán Norbinak, hogy ráncba szedte a motorunkat, ami nagyon jó lett.

Bauer Miki hálásak vagyunk, amiért remekül felprogramozta az erőforrást.

Köszönet a Partnereinknek és a családunknak, amiért kitartanak mellettünk, és segítik a versenyzésünket.

Őszinte részvétünket szeretnénk kifejezni az Ózd Rallye utolsó gyorsasági szakaszán elhunyt szurkoló családjának, és barátainak, a balesetben érintett versenyzőtársainknak mielőbbi megnyugvást kívánunk.

A prológon megsérült Sportbírónőnek gyors felépülést kívánunk!

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!