Az idei legjobbat várják

A szezonzáró futamra készül a Citroën Rally Team Hungary csapata. Mindenki mosolyog, hiszen Lukács Csucsu Kornél egész évben a murvás rali futamot várta, és Tóth Imivel mindketten arra jutottak a teszt után, hogy a Citroën C3 R5 szenzációs futóművével élmény lesz a Veszprém környéki futamon versenyezniük.

Sajnos az érvényben lévő szabályoknak megfelelően ez a verseny nézőktől elzárt, de remélhetőleg az interneten sokan követik majd az élő közvetítéseket és szurkolnak a csapatuknak.

Nehéz ERC futamon van túl a Citroënnel versenyző egység, ahol abszolút ötödik helyen végzetek. A murvás szezonzáró azonban egészen más lesz. A Mikulás Rallye évek óta szerepel a magyar ralinaptárban, de most először – a nyáron elmaradt Veszprém Rallye-t pótolva – került be a bajnoki értékelésbe.

A Citroën Rally Team Hungary párosa a hét közepén letudta a tesztet, ahol a hozzáértők számára meglepő módon nem az egész szezonban használt autóval gyakorolt Csucsu. A magyarázat kézenfekvő és Tagai Tamás hamar fel is fedte az igazságot.

  • Az egyik autónk Monzában van, a WRC3 bajnoki címéért küzd vele Marco Bulacia, míg a másik hazafelé tart a Kanári-szigeteki ERC futamról, így erre a versenyre béreltünk egy másik C3R5-öt a román DTO csapattól – mondta Tagai Tamás.

A királyszentistváni teszt után a tapasztalt Tóth Imre is elismerően szállt ki a versenyautóból.

  • Kipróbáltunk pár dolgot a teszten, hiszen ez ugyanolyan ismerkedés lesz majd, mint az egész évünk volt. Nagyon fejlett technikát képvisel ez az autó, mindenen átmegy – erősítette meg Lukács Kornél navigátora.

Csucsu végig mosolygott: „Mentem már korábban Mikulás Rallye-n más típusú R5-ös autóval, ennek megfelelően volt egy elképzelésem arról, hogyan fog majd viselkedni murván. Hihetetlen, hogy ennél tízszer jobban mozog. A futóműve már-már aggasztóan jó. Mondom ezt azért, mert tényleg annyira átmegy mindenen. A futómű, a kerekek mindent kimozognak. Pont emiatt hangsúlyozom, hogy figyelni kell a defektre, mert szinte észrevétlenül lehet kapni. Mindemellett akkor lennék elégedett, ha az idei legjobb eredményünkkel tudnánk befejezni a szezont.”

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!