Csak rajtuk múlik

Ezekben a hetekben remek a hangulat a „kékeknél”. Hadik András és Kertész Krisztián ugyanis legutóbb Nyíregyházán megszerezte első idei futamgyőzelmét, ráadásul a szabolcsi-zempléni verseny úgy alakult, hogy a DVTK SE kettőse az éves összetettben is átvette a vezetést. A szezonzáró, 24.Taxi4 Mikulás Rallye-nak a Fordos egység remek pozícióból, tizenegy pontos előnyből vághat neki az év utolsó feladatának, ahol a nagy cél elérését tartják szem előtt.

  • Egy nehéz murvaverseny előtt állunk, amelyen a bajnoki cím szempontjából minden nyitott kérdésre választ kapunk – mondta érdeklődésünkre a miskolci ralis. – A feladatot nehezíti, a helyzetet még érdekesebbé teszi, hogy a lazább borításon idén nem mentünk, csupán ezen a hétvégén lesz rá lehetőségünk. Nekem ráadásul a Mikulás Rallye-k kapcsán sincs sok élményem, a korábbi „dzsemborikat” én rendre kihagytam. Veszprémmel kapcsolatban a nyári időpontok, a perzselő meleg, vagy éppen a hatalmas esők maradtak meg bennem. Most azonban egészen más lesz az időjárás, amihez természetesen alkalmazkodni kell.

Hadik András a szezonzáróval kapcsolatban kiemelte: per pillanat vezetik a bajnokságot, ez viszont semmire nem jelent garanciát. A tizenegy pontos előny egyáltalán nem olyan nagy, hogy nyugodtan ülhessenek be az R5-ös Ford Fiestába.

  • A lehető legjobban felkészülünk az előttünk álló feladatra, mert szeretnénk a két évvel ezelőtti élményt ismét átélni – utalt Hadik András a Nyíregyházán megnyert abszolút bajnoki címre. – Ráadásul Kertész Krisztiánnal közösen is szeretnék ünnepelni, hiszen nagyon sokat mentünk együtt, az évek alatt rengeteget dolgoztunk közösen, ezért nagyon megérdemelné, hogy bajnok legyen. Persze tudjuk, hogy rajtunk kívül még három páros érkezik hasonló céllal Veszprémbe. Ettől lesz szép, ettől lesz izgalmas ennek a viszontagságos esztendőnek az utolsó felvonása.

Az éves összetettben vezető Hadik András szerint lehet számolgatni, sok változat jó lehet nekik, de a lényegi kérdések majd a pályákon dőlnek el. Ráadásul a nagy négyes mellett a 24. Taxi4 Mikulás Rallye-n rajthoz áll a Veszprémben mindig remeklő Bútor Róbert és a feltörekvő fiatalok, Csomós Miklós és Klausz Kristóf is szeretne bizonyítani. Összességében több mint húsz darab R5-ös lesz ott a rajtvonal mögött, ezért jósolni szinte lehetetlen.

  • Való igaz, hogy bármi megtörténhet – erősítette meg a DVTK versenyzője. – A murva egy kicsit más vezetéstechnikát igényel, de ezzel úgy gondolom, hogy nem lesz probléma. Túl vagyunk egy teszten, alapvetően jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban. Az önbizalmunkat helyre tette a nyíregyházi siker, mindig jó érzés futamot nyerni. Ezzel ráadásul lehetővé tettük magunk számára, hogy Veszprémben a bajnoki címért küzdhessünk. Azon a hétvégén ez volt a legfontosabb. Másnap, amikor a nemzetközi mezőnyben mentünk előjött a Fordon egy kisebb fékprobléma, amit sikerült orvosolni. Emellett hasznos kilométereket gyűjtöttünk, ami minden szempontból jól jött a mindent eldöntő verseny előtt. Várjuk, hogy ott lehessünk Veszprémben. Bízom egy szoros, izgalmas, számunkra sikeres hétvégében.

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!