Reálisan az ezüstre hajthatnak

A magyar bajnokság utolsó előtti felvonása következik. Az előttünk álló hétvégén a legendás 53. Mecsek Rallye Rallye-ra gyűlik össze a mezőny, ahol a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is aszfaltos burkolaton csatáznak egymással a benevezett párosok. A három bajnokságban összesen 150 egység indulása várható, a pályák szélén pedig vélhetően ismét rengetegen szurkolnak majd a magyar bajnokság legjobbjainak.

Az élen Vincze Ferenc és Bacigál Igor megugrott. Könnyen elképzelhető, hogy Pécsett bajnokavatás lesz. Az abszolút második helyért viszont kőkemény küzdelem várható a Mecsekben, és majd a novemberi, szezonzáró Nyíregyháza Rallye-n is.

  • Tavaly sikerült megnyernünk a pécsi versenyt, most is hasonló tervekkel utaztunk a Mecsekbe. Ez viszont még kevés lenne ahhoz, hogy a záró hétvégére is életben tartsuk a bajnoki címre vonatkozó reményeinket – latolgatta az esélyeseket Hadik András, bajnoki és pécsi címvédő. – Reálisan nézve Vincze Ferencék az esélyesek, de természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy megnehezítsük a dolgukat. Másfél hónap után ülünk ismét autóba, kicsit ki voltunk már éhezve, várom a pécsi rajtot, hiszen ezeken a pályákon mindig nagy küzdelmet szoktunk vívni.

Az 53. Mecsek Rallye csütörtökön délután a hagyományos belvárosi prológgal kezdődik, pénteken és szombaton pedig a mért szakaszokat bonyolítják le. Az első és a második versenynapon is három helyszínen hat-hat gyorsasági vár az ORB egységeire. A verseny össztávja pontosan ötszáz kilométer, amelyből a gyorsaságik 140 kilométert tesznek ki.

  • Ezúttal az orfűi, legendás szakasz nem szerepel a menüben. Sokat mentünk ezen a gyorson az elmúlt években, most egy kicsit pihenteti a szervező – folytatta Hadik András. – Ettől függetlenül jó pályákon zajlik majd az aszfaltos futam. Legutóbb Ózdon már visszataláltunk a helyes útra, legalábbis az abszolút második helyezés erről tanúskodott. Bízom benne, hogy a hosszabb szünet ellenére folytatni tudjuk a jó szereplésünket, hiszen a dobogós helyezések még kiadóak. Velenczei Ádámmal, Balogh Jánossal és Turán Frigyessel csatázunk majd a minél jobb pozícióért. Bízom benne, hogy a tavalyi bajnoki cím után, idén ismét jól sikerül a hajránk. Ehhez Pécsett is jól kell szerepelnünk. Jók lesznek ezek a szűk pályák, ezeken a részeken dőlhet el a futam, hiszen a széles utakon már rengeteget mentünk ezen a vidéken.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!