Csata a kontinens legjobbjaival

Tavaly a Rally Hungary-n úszott el a bajnoki cím lehetősége, idén már korábban. Ennek ellenére a Gulf Racing Hungary párosa, Velenczei Ádám és Igor Bacigál szeretne az évzárón egy jót autózni, hiszen a magyar mezőny mellett az Európa-bajnokság legjobbjai ellen versenyezhetnek a Zemplénben. A technikai feltételek adottak, a Topp-Cars Rally Team legújabb autójával indulhatnak a futamon és semmilyen tét nem nyomja a vállukat.

Hétvégén rendezik a Rally Hungary-t és a verseny előtt most is tesztelt Velenczei Ádám és Igor Bacigál. A Topp-Cars legújabb technikájával indulhatnak ezen a futamon.

  • Ezek mind gyári autók, de mindig azt szoktam mondani, hogy minden R5-ös más, és ez most is így van. Nagyon jó érzéseim voltak a teszten, jó volt menni egy ilyen top technikával – fogalmazott Velenczei Ádám.

Velenczeiék a zárófutamon már nem tudnak beleszólni az év végi dobogós helyezésekbe. Tavaly ezen a versenyen akár meg is koronázhatta volna a 2020-as szezont a pilóta, de egy apró hiba becsúszott.

  • Vincze Feriék kiestek előlünk, igazából csak le kellett volna gurulnunk és akkor nagyon jó esélyünk lett volna a bajnoki címre, de sajnos akkor hibáztam és nekicsúsztunk egy betonszegélynek. Most nagyon felírtuk azt a helyet – mondta a pályabejárás után a szécsényi pilóta. – Tét nélkül megyünk, hiszen bajnokság már elment, legalábbis ami minket illet. Az ötödik helynél előrébb már nem tudunk kerülni. Szeretnénk jól menni, jó lesz újra összemérni magunkat az ERC élmezőnyével. Nagyon komolyan mennek a srácok, ennek megfelelően, ha sikerül az első tízben autóznunk, akkor meg lennénk elégedve. Szeretnénk az évet egy olyan eredménnyel zárni, ami biztatóan hat ránk a jövő szezonra. Ez az év nem volt a mi évünk, de vannak ilyenek, kár ezen tovább feszülni. Reméljük, hogy a következő jobb lesz, ennek reményében szeretnénk igazán felszabadultan autózni az évadzárón. Beneveztünk az ERC mezőnyben, a kvalifikáción szeretnénk jól menni és minél előrébb választani rajthelyet – ecsetelte az elképzeléseit Ádám.

A zempléni szakaszok gyönyörű helyszínt adnak az évadzáró futamnak, amit az elsőtől az utolsó percig szeretne élvezni a kettős.

  • Szenzációsak a pályák, nehéz, izgalmas verseny lesz. Mentünk már itt kétszer is, de folyamatosan változnak a gyorsasági szakaszok, mindig alakulnak és az időjárás is izgalmassá teheti most is a hétvégét. Már az első körben is nagyon felhordásos lesz a pálya, de ettől izgalmas a rally.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!