Tovább a megkezdett úton

A rövidre sikerült Miskolc Rally után – ahol a ralis társadalom elvesztett egy sporttársat – Egerben folytatódik a bajnokság szeptember elő hétvégéjén. Balogh Jani és Holczer Dani felkészülése rövidre sikerült, nem tudták tesztelni az autójukat, de ettől függetlenül a tőlük megszokott lendülettel vágnak neki a futamnak.

  • Nem tudtunk sokat foglalkozni az autóval, inkább fejben és a korábbi évek videót elemezgetve készültünk az év harmadik versenyére – árulta el Balogh Jani. – Hiányoznak a miskolci tragédia miatt törölt verseny kilométerei, de akkor ott a sporttársunkat ért tragédia után a lehető legjobb döntés született, hogy nem folytatódott a verseny. Ezek a pályák jellegében eltérnek mind a miskolci, mind pedig a salgótarjáni szakaszoktól. Széles, tempós és általában jó burkolatú aszfalton kell haladni, ahol a nagy sebességet lassítók beiktatásával törik meg. Általában szezonnyitó szokott lenni ez a helyszín de most nyárzáró futammá avanzsálódott, ami annyiban hasonlítható a kora tavaszi időponthoz, hogy a nappali hőmérséklet különbségek már ilyenkor is számottevőek.

Reggel hűvös és nyirkos aszfaltra számíthatnak a párosok az erdőben, a nappali csúcs közelít a kellemes meleg irányába, estére pedig újra lehűl, ez a szombati hosszú éjszakai szakaszon fontos szerepet kaphat a gumitaktika szempontjából.

  • Folytatjuk az utunkat a már nem teljesen ismeretlen, de új autónkkal és további kilométereket kell gyűjteni – szögezte le a miskolci versenyző. – Mindig a megfelelő komfort, összhang és ritmus a legfontosabb és így lesz ez Egerben is. Jól akarjuk magunkat érezni, lépkedni kell előre a beállítások tekintetében a csapattal, a Hadik Rallye Team-mel és ezt egy jó eredménnyel társítani.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!