Nagy lépést tennének Ózdon

A hármas sikerszéria után a negyedik győzelem elmaradt. Vincze Ferenc és Bacigál Igor nem tudta befejezni a bajnokság egyetlen murvás versenyét, így Veszprémből pontok nélkül távoztak. Az ORB idei listavezető egysége ettől természetesen egyáltalán nem esett kétségbe, hiszen a meglévő 33 pontos előnyük így is megfelelő alapot jelent a folytatásra. A szezon hajrára félig-meddig hazai körülmények között kezdődik Vincze Ferenc számára, hiszen a záró napi versenyközpont alig harminc kilométerre található a lakóhelyétől. Ettől függetlenül az augusztusi programban így is vannak olyan szakaszok, amelyeken versenykörülmények között még egyáltalán nem ment.

  • Nem kérdés, jó verseny lesz – szögezte le előre a bajnokaspiráns Vincze Ferenc. – Egy évvel ezelőtt sikerült megnyernünk ezt a hétvégét, most is hasonló szándékkal érkezünk Ózdra és Salgótarjánba. A hangonyi és a mátrai gyorsokon még életemben nem mentem, a többi szakaszról viszont tudom, hogy vérbeli ralipályák. A királdi kör bármilyen irányba fantasztikus, Ceredről pedig szerintem egyik hazai ralis sem mondott még rosszat. Nem is lehet, mert szenzációs. Valóban, túl vagyunk Veszprémen, ami nem a terveknek megfelelően alakult. Szerencsére egy futamot el kell dobni, mi ezt tervezzük mínuszolni. Valahogy azt a rendezvényt nem kedvelem, és ő se minket, ezért a jó eredmények is rendre elmaradnak. Talán jövőre sikerül vele megbarátkozni. Szerencsére, hogy ezután volt némi szünet, így sokat gondolkodtunk, tiszta fejjel érkezünk a bajnokság követező állomására.

Vincze Ferenc szerint a bajnokság jelenlegi állása megfelelő, de a viszonylag nagy előny némi terhet is rak rájuk. Akik viszont szeretnénk bajnokok lenni, azoknak ezt a súlyt nem csak alkalom adtán, hanem folyamatosan el kell bírniuk. Egy biztos: ez újabb győzelemmel közel kerülhetnének az abszolút elsőséghez.

  • Most még nem lehet megmondani, hogy a bajnoki cím szempontjából mennyire lesz döntő a Steelvent Ózd Rallye. – Elképzelhető, hogy nekünk egy dobogós helyezés sem lenne rossz, de ehhez a többiek ponttermését is látnunk kellene. Most még nincs itt az ideje a számolgatásnak, de augusztus 25-én az esti órákban talán már okosabbak leszünk. Vélhetően most még a taktikázni is korai, ráadásul címvédőként érkezünk az északi régióba, a tavalyi elsőségünket pedig jó lenne idén megvédeni. Nehéz lesz, de nem lehetetlen, hiszen idén már három aszfaltos futamot is meg tudunk nyerni. Most még azt is nehéz eldönteni, hogy melyik lehet a vízválasztó gyorsasági. Tavaly Királdon alakultak ki nagyobb különbségek, Cereden viszont – ahol erre jobban számítottam – négyen is lejöttünk egy másodperces különbségen belül. Mindkét napnak van hosszú pályája, ami akár döntő lehet. Az biztos, hogy az elsőtől az utolsó percig maximumon kell pörögni. A csapatunk felkészült, az autónk rendben van, mi pedig már alig várjuk az újabb kihívást. Remélem, hogy Ózdon visszatér a Veszprém előtti formánk.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!