Erre a hibára nem számíthattunk

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter mindent megtett azért, hogy megnyerje az Ózd Rallye-t, a helyi erőket is maguk mögött tudták tartani, de az autójukban a létező legrosszabb pillanatban hibásodott meg egy alkatrész. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk. 

A vizes Mediterrán Rallye-n mentetek legutóbb, ahol szép eredménnyel értetek be a célba. Mit terveztetek ezután az Ózd Rallye-ra?

Szimpatikus pályák kerültek fel az ózdi útvonallapra, vártuk a verseny rajtját. Tempós szakaszokról beszélünk, azt reméltük, hogy fekszenek majd ezek a Hondánknak, amin a Mediterrán Rallye után szinte semmit sem kellett szerelni, egy átlagos felkészülés után indultunk el Ózdra. Elég nagy elánnal futottunk neki ennek a hétvégének, nyerni szerettünk volna. Majdnem összejött a tervünk.

Kis híján… Nem kérdés, hogy a lehető legrosszabb pillanatban hagyott cserben titeket a Hondátok. A prológ és öt szakasz tökéletes volt nektek. Mi történt veletek ezeken?

Idén először teljesen hibátlan volt a kocsink, semmilyen műszaki hiba nem hátráltatott minket. Végre minden jeladó rendben működött, forgott a motor, és egyszer sem dadogott. A Rally2 Bajnokság értékelésében minden gyorsot megnyertünk, egészen a záró szakaszig.

De Királdon valami megváltozott…

Ezúttal az utolsó előtti szakasz volt a power stage, ahol sikerült “volna” bezsebelni a plusz 5 pontot is.. Királdon is jó húzósat akartunk menni, de mindenképpen rizikó nélkül. Nekünk körülbelül egy fél kör jutott, mert a rajt után nagyjából három kilométerrel, a tökszögi elágazástól már nem tudtunk kigyorsítani. A kiállás mellett döntöttünk, mert majdnem nulla volt a hajtás. Utólag kiderült, hogy a jobbos féltengely közlőnek a vége tört bele a váltóba. Látszik az anyagon, hogy ez nem egy hirtelen jött dolog volt, mióta nálunk van a kocsi, ezt soha nem cseréltük, a hosszú évek alatt egyszerűen elfáradt.

Fotó forrása: Fogarasi Rallye Team/Facebook

A lehető legrosszabbkor. Nem túl rózsás most a helyzetetek a bajnoki hajrá előtt, Kocsis Imréék elhúztak, ti pedig ahelyett, hogy élre álltatok volna, visszacsúsztatok a harmadik helyre. Hogyan tovább?

Természetesen megyünk a Zemplén Rallye-ra, amíg van egy kis matematikai esélyünk, addig küzdünk a címvédésért.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!