Fárasztók voltak a hosszú etapok

Mihályi Zsoltnak és Gergely Gábornak igazi Just4Fun-os párosként semmilyen más terve nem volt az Ózd Rallye-n, mint a felhőtlen autózás, a szórakoztatás és a célba érkezés. Mindet megvalósították. Mihályi Zsolttal beszélgettünk.

Elég régen találkozhattunk veletek…

Május elején, mégpedig az Eger Rallye-n álltunk legutóbb rajthoz. Azóta egyetlen egyszer ültünk a versenyautónkban, mégpedig az Ózd Rallye előtt két héttel. Akkor utaztunk el a mezőkövesdi repülőtérre, hogy egy sprintfutamon átmozgassuk magunkat, illetve az autót az éles bevetés előtt. Komolyabban nem készültünk Ózdra sem, mint, ahogy máskor szoktunk. Az autót átnéztük, bepakoltunk, aztán útnak eredtünk. Nekünk jól telt a teljes ózdi hétvégénk.

A Just4Fun-ban lehetett komoly tervetek, vagy csak a csapatás?

Nem gyártottunk nagy elképzeléseket, három vágyunk volt, hogy legyünk ott a céldobogón, érezzük jól magunkat, és szórakoztassuk a rajongókat.

A céldobogón ott voltatok, erről sok felvétel is készült. Mi történt veletek a pályákon?

Szuper volt minden, és jól is éreztük magunkat, kizárólag a hosszú etapok nem tetszettek. A nap végére ezek a monoton utazások lefárasztottak minket, de amúgy élveztük az Ózd Rallye-t. A három gyorsasági közül csak egy volt idegen a számunkra, a Zabar-Domaházán még soha nem mentünk, videók alapján ismerkedtünk meg kezdésként vele. Sátán és Királdon már autóztunk korábban, vérbeli rallye pályák, dobálós, bukkanós, jó gyorsaságik, szeretjük őket. Technikai hibánk nem volt, szerencsére az elsőtől az utolsó méterig remekül működött az autónk. Megcsúszásunk, megforgásunk az akadt, de ezek a versennyel járnak, kikorrigáltuk mindet, baj nem lett belőlük, ezeket a helyzeteket is kifejezetten élveztük. Beesés nem történt, kitolni nem kellett minket sehonnan, ekkora kalamajkába azért nem keveredtünk a nap során. Összességében elégedettek lehettünk, amiért beneveztünk az Ózd Rallye-ra, azt maradéktalanul megkaptuk. A Just4Fun 11. pozíciójában intettek le minket.

Mi a következő bejegyzés a versenynaptáratokban?

Tervbe van véve a Zemplén Rallye, a Just4Fun-ban, aztán, hogy Szerencsen, vagy valahol máshol találkozunk majd az év végén, azt egyelőre nem tudjuk. Mi minden esetre nagyon szeretnénk ott lenni november közepén, a Zemplén Rallye-n.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!