A Mecsekbe utazunk tesztelni

Július 5-én végre Ifj. Kanyik Anti is padlóig nyomhatja a gázt szeretett Peugeot 208 R2-jébe, ugyanis Kondella-Fülep Edinával Bakonyán kezdik meg a felkészülést, a 2020-as versenyszezonra. Ifj. Kanyik Antallal beszélgettünk. 

Úgy hírlik, hogy hamarosan véget ér a holtszezon a Kanyik Motorsportnál, és téged is újra láthatunk a volán mögött.

Igen, jó hírrel szolgálhatok mindenkinek, mivel napokon belül visszatérünk a versenypályára, ugyanis leadtam a nevezésünket egy, a jövő hét végén zajló, mecseki rallysprintre. Szerettünk volna privát tesztet rendezni, de be kellett látnunk, hogy a bakonyai, Rally3-as futamnál jobb és gazdaságosabb megoldást aligha tudunk házilag megszervezni. Lesznek ellenfelek is versenyezni is tudunk, ha úgy alakul a helyzet, bár én semmiképpen sem szeretnék életre-halálra rohanni. A legfontosabb, hogy a hosszú kihagyás után visszarázódjunk a versenytempóba, megismerkedjünk Edinával a Peugeot-ban, valamint kipróbáljuk az utolsó csavarig újjávarázsolt 208 R2-t, amiben tavaly október óta csak a műhelyben ülhettem. Elméletileg hétszer mehetünk majd a gyorsasági szakaszon, bőven lesz lehetőségünk a jó beállítások megtalálására, és az új gumik – márkát váltottunk – kipróbálására. A ránk váró versenykilométerek pedig elegendőnek tűnnek a megfelelő alapozáshoz. A lényeg, hogy jól érezzük magunkat.

Bakonyán mentetek már ismerős lesz, de mikor autóztatok ott utoljára?

Nem túl régen, egészen pontosan 2019-ben. Akkor a Baranya Kupán ez a pálya volt a tesztpálya és az egyik gyorsaságinak is része volt a kijelölt szakasz. Úgyhogy elég frissek az emlékeim róla.

A csapatból indul még valaki rajtatok kívül Bakonyán?

Kondella Peti nem vesz részt a megmérettetésen, Magyari Beck Szabolcs pedig már a Salgó Rallye-ra készül, így ő sem lesz ott Bakonyán a Renault Clio-jával. Az autója készen van elméletileg nem lehet probléma vele, így szerintem joggal bízhatunk abban, hogy innentől kezdve mindkettőnknek kizárólag csak az autózásra kell majd koncentrálnia.

Fotó: MGR Images

Szöveg: Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!