A vártnál is jobb eredmény

Szücs Péternek az elmúlt években háttérbe szorult a rali, viszont a Szilveszter Ralira mindig előkerül a garázs mélyéről a VFTS. A tavaly év végén rendezett buliversenyen igen előkelő helyezést sikerült elérnie Péternek és már az idei évben visszatérhet a magyar rali vérkeringésébe. 

Az elmúlt években igencsak kevés versenyen láthattuk Szűcs Pétert, pedig előtte azért mondhatjuk, hogy rendszeres részvevője voltál az ORB mezőnyének.

– Igen, sajnos a munkával kapcsolatos és egyéb elfoglaltságok miatt kicsit háttérbe szorult a versenyzés az elmúlt években.

A Szilveszter Ralin való indulás viszont már hagyománnyá válik nálad!

– Zsinórban hatodik alkalommal indultam most ezen a versenyen. Ha már egész évben nézegetem a garázsban a VFTS-t, akkor legalább erre az alkalomra elővesszük a versenyautót, hogy jót szórakozunk az év utolsó versenyén!

Az első napotokra nem lehetett panasz, bár az itinerrel nem sokat bajlódtatok! 🙂

– Főleg, hogy utoljára egy évvel ezelőtt ültem az autóban, ehhez képest egész jó volt a tempónk. Tény az itinerrel nem sokat bajlódtunk, mivel a jobb oldalon egy nagyon kedves barátom ült, aki nem gyakorlott navigátor!

Vasárnapra viszont kicsit nehezedett a dolgotok, hiszen bekapcsolódott a versenybe a Ring-külső is. 

– Mi nagyon vártuk a ring külsőt, szeretek rajta menni mert picit tempósabb mint a ring belső. A jobb egyben az imént említett barátom fia is belekóstolt a navigálásba egy körre.

Igencsak előkelő helyezést értetek el a kategóriában a verseny végére.

– A kategóriánkban elsők lettünk és a Historic abszolútban is elértünk egy második helyezést. Úgy gondolom, hogy a vártnál is jobb eredményt értünk el, és ennek tiszta szívből örülünk!

Az idei év sem tartogat több versenyt előreláthatólag a számodra?

– Az idei évet még teljesen nem látom át. De ha a munkámmal és egyéb elfoglaltságaimmal össze tudom egyeztetni és az anyagiakat is elő tudjuk teremteni, akkor indulnánk a magyar bajnokságban, vagy megpróbálkoznánk külföldi versenyeken, mint például a Mitropa Kupa.

Köszönöm szépen nektek az interjút. Köszönet a családomnak akik mindig mellettem állnak, a barátoknak az önzetlen segítségért, a SCAR Ungheria csapatának és Karinak a több éves segítségért!

Forrás: rallyfeeling.hu

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!