Amit tudtunk, azt megtettük

Ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter fantasztikus teljesítményt nyújtva, nagy győzelmet aratott a Zemplén Rallye-n, de a 2021-es abszolút elsőségüket mégsem sikerült megvédeniük. Mindössze kettő pontra lett volna szükségük hozzá. Ifj. Fogarasi Attilával beszélgettünk.

Komoly és nehéz meccsre volt kilátás a Zemplén Rallye-n, a bajnokesélyes trióban ti voltatok a sereghajtók a rajt előtt. Minden versenyre maximális koncentrációval készültök. A nagyobb tét miatt volt most valami, amit másképp csináltatok, mint eddig?

Különösebben nem csináltunk semmit sem máshogyan, mint korábban, igyekeztünk Szerencsre is ugyanolyan alapos felkészülést eszközölni, mint mindig. Ki lett cserélve az Ózd Rallye-n elromlott alkatrész, alaposan átnéztük az autót, lámpasort állítottunk és a kerék cserét is gyakoroltuk.

Egyetlen szakaszt leszámítva az összesen gyorsaságin abszolút időt autóztatok, amit lehetett, azt megtettétek a végső sikerért, magabiztos győzelmet arattatok. Hogy éreztétek magatokat a zempléni pályákon?

Ahogy az Ózd Rallye-n, – egészen a kiesésig – úgy a Zemplén Rallye-n is tökéletes volt a kocsink, folyamatosan megnyugtató előnnyel vezettünk. A korábban többször tapasztalt dadogásnak nyoma sem volt, a motor rendben leforgott, tudtuk autózni a saját tempónkat. Az időeredményeink jók voltak, szakaszról szakaszra növeltük az előnyünket. Nekünk nem volt lehetőségünk a taktikázásra, az első perctől nyomnunk kellett a gázt. Siettünk, próbáltunk gyorsan és pontosan menni minden méteren. A pályák nehézsége és defekt veszélyessége miatt az első kör után sem vettünk vissza, hátha becsúszik valami kalamajka. Szerencsére a defekt elkerült, pedig az utolsó előtti gyorson Újhután megütöttük valahol a bal első kereket, amit a power stage előtti etapon kicseréltünk.

52,5 másodperccel nyertetek este, ami elég meggyőzőnek tűnik, és a zempléni elsőséghez bőven elégnek bizonyult. Tudtatok úgy örülni ennek a futamgyőzelemnek, hogy minden igyekezetetek ellenére az abszolút bajnoki címről két ponttal lecsúsztatok?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltunk csalódottak, de mindent megtettünk most is. Ilyen a sport. Év közben sok technikai gondunk adódott, ha jobban belegondolok talán még az is nagy szó, hogy az utolsó pillanatig volt esélyünk az elsőség megszerzésére. Gratulálok Iminek és Zsoltinak a bajnoki címhez, megérdemelt a győzelem. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon sok munka volt, hogy újra végig tudtuk csinálni az évet. Büszke vagyok a rájuk, és hálásan köszönöm mindenkinek, aki hozzá tett az idei szezonunkhoz. Köszönöm a támogatóinknak a bizalmat, és köszönöm a szurkolást, üzeneteket.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!