Aszfalton jön a folytatás

Az abaúji térségben megtartott szezonnyitó után rövidesen itt a folytatás. Az idei ralibajnokság második futamát ózdi és egri központtal rendezik meg, a két települése közösen először lesz házigazdája a viadalnak. Külön-külön természetesen mindkét városban többször is járt már a mezőny, ebben a formában viszont még nem volt példa hasonlóra. A háromnapos program már a koronavírus előtti időszakot idézi. Az átvételek és a pályabejárás után az ózdi stadionban tartják meg a hagyományos prológot, szombaton a Hegyháton két pályán, vasárnap pedig Eger környékén további három aszfaltos szakaszon zajlik majd a futam. A legjobbakat jövő héten vasárnap, a Dobó téren köszöntik majd.

  • A jelenlegi törvényi szabályozás szerint védettségi igazolvánnyal, vagy oltás igazolással látogatható lesz a verseny – árulta el érdeklődésünkre a Kelet Autósport Kft. miskolci irodájában Adamovits Márk, főszervező. – Természetesen jövő hét végéig további enyhítések jöhetnek, folyamatosan figyeljük, és alkalmazkodunk a változásokhoz. Nagyon várjuk már, hogy a közönség visszatérhessen a pályák szélére, reményeink szerint Ózd és Eger könyéként már ismét több tízezren lesznek május közepén.

Látnivaló pedig lesz bőven. A nevezési időszak a hét elején lejárt, így az is kiderült, hogy a különböző bajnoki osztályokban az előfutókkal együtt több mint kétszáz egység adta le az indulási szándékát. Az ORB, az ORC és a Historic kategória számára háromnapos lesz a Q8 Oils Ózd-Eger Rally, a másod osztály szombaton, a Rally3 pedig vasárnap tudja le a számukra előírt „penzumot”.

  • Érezzük, hogy a korlátozások enyhítése után még nagyobb az érdeklődés. Végre egy olyan, háromnapos futamot tudtunk tartani, ahol a szakág összes bajnokságában érdekelt párosát vendégül tudjuk látni – fogalmazott Adamovits Márk. – A közönség számára is rengeteg lesz a látnivaló. Beszélhetünk a nyüzsgő szervizparkról, vagy a prológról, ahol a hazai Top-versenyzők mellett két WRC2-es világbajnok, a 2018-ban győztes Jan Kopecky, és a pontversenyben tavaly élen végzett Mads Ostberg is csatasorba áll. Ők már színesítették a magyar bajnokságot Boldogkőváralján is, most ismét találkozhatunk velük, de ezúttal már a szurkolók is.

A Q8 Oils Ózd Eger Rally május 14-én pénteken kezdődik az egykori kohászvárosban. Az átvételek és a pályabejárást követően a Városi Stadionban 15.30 és 20 óra között tartják meg prológot, ahol sorrendben a Rallye2, a Historic, az ORC és az ORB mezőnye lesz látható. Szombaton az első gyorsasági Sátától a Kiskapudi tetőig tart, a másik pedig a közönség számára régóta kedvelt királdi körgyorsasági lesz.
A bajnokság idei második versenyhétvégére Eger környékén zárul. Vasárnap Bátor és a Pétervásárai elágazás, Sirok és Egerbakta, valamint Szarvaskő és Egerbocs között zajlik a száguldás. Az ORB párosai a hétvége során összesen 14 mért szakaszt teljesítenek, ezután a célba érkezett párosokat a hevesi megyeszékhely főterén díjazzák.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!