Egyedi tervezésű autó-design Turánéknál

Turán Frigyes és Bagaméri László egyedi tervezésű designnal és egy újabb típusú Skoda Fabia R5 modellel áll rajthoz a hétvégi ORB záró Nyíregyháza Rallye-n, ami egyben az ERC-sorozat záró futama is.

  • Tavaly nagyon élveztük a Nyíregyháza Rallye-t, jó tempót autóztunk és szinte teljesen hibamentesen versenyeztünk, így várakozással teli izgalommal tekintünk az idei verseny elé is – szögezte le Turán Frigyes. – Sokan kérdezték tőlünk a múlt évben, hogy mennyire éltük meg rosszul, hogy veszítettünk, de mi ezt nem így fogtuk fel. Sokkal inkább úgy, hogy sikerült megszereznünk a második helyet. Tavaly a Ford Fiesta R5-tel álltunk rajthoz, amit most sajnos nem tudunk megtenni, de egyértelmű, hogy még mindig a Fordhoz húz a szívünk. A Dani Fischer Team egy újabb típusú Skoda Fabia R5 versenyautójával vágunk neki a Nyíregyháza Rallye-nak, valamint a két főszerelőnk is csatlakozik a csapathoz. Hétfőn és kedden meglehetősen nehéz körülmények között, esős, ködös időben teszteltünk, sőt megvártuk a sötétedést is, hogy arra is megtaláljuk a megfelelő beállításokat, mivel nagy valószínűséggel a versenyen is hasonló feltételek várnak ránk.

Bagaméri László navigátor hozzátette: a Nyíregyháza Rallye szakaszai ismeretlen ismerősként köszönnek vissza rájuk, ugyanis a szervezők a tavalyi pályákat fűzik össze és azokat a másik irányból kell teljesíteniük. A pályabejárás fokozott figyelmet igényel, mivel összesen kétszer mehetnek a szakaszokon. Éppen ezért nagyon kell koncentrálniuk, hogy tökéletesen fel tudják írni az itinert. Turán Frigyes navigátora  csapatunk úgy érzi: felkészülten vágnak neki az utolsó éles megmérettetésnek, de a legfontosabb, hogy tét nélkül, felszabadultan tudjanak autózni.

  • A partnereinknek köszönhetően nevezhettünk az ERC mezőnyben is, így részt veszünk az Európa-bajnoki értékelésben is – folytatta Turán Frigyes. – Ugyan tét nélkül megyünk, mert a bajnoki cím az idei évre elúszott, de szeretnénk jó idővel és látványos autózással megköszönni a szurkolóinknak és a szponzorainknak az éves támogatást. Emellett nem titkolt célunk borsot törni az EB mezőny orra alá.

A hétvégi Rally Hungary-n 114 induló, köztük 29 darab R5-ös versenyautó áll rajthoz, a versenyzőknek összesen 14 szakaszt és több mint 212 kilométert kell teljesíteniük. A versenyt az Eurosport élőben is közvetíti.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!