Elégedettek vagyunk, Neo előtt pedig emeljük kalapunk

Gyöngyösi Marcinak és Kollár Karesznak csakis az lebegett a szeme előtt, a Mecsek Rallye-t megelőzően, hogy az évzáró versenyt a pécsi Széchényi téren fejezzék be, mégpedig nagyon jó kedvvel. Panaszra végül nem lehetett ok, a terv, ha kalandosan is, de megvalósult, még kupát is kaptak a srácok a végén, ami csak néhány apróság miatt nem lett XXL-es méretű. Gyöngyösi Marcellel beszélgettünk.

Mik voltak a terveitek a Mecsek Rallye rajtja előtt?

Csak a szokásos elképzelések voltak a zászlónkra tűzve, de azok most nagyon. Elég hányatott volt az idei évünk, nagyon szerettük volna, ha a célban sikerül befejeznünk az évzáró versenyt. Csakis ennyire vágytunk. No és persze a jó kedv is fontos kitétel volt, vidáman szerettünk volna hazatérni az év utolsó Rallye2-es versenyéről.

Ez végre megadatott nektek, sőt, a P13-as géposztályban még a bronzérmet is megszereztétek. Nagyot küzdöttetek a sárral?

A sarat és az extrém körülményeket én kifejezetten élveztem, azzal szerintem nem volt gondunk. Csúszkáltunk, kicsit talán még havas feelingje is volt ettől a futamnak, csak a színek voltak némileg elcsúszva. 🙂 A változatosság gyönyörködtetett, hiszen a Trefort puszta és a Pécsvárad saras, erdei útjai után az Árpádtető széles és száraz aszfaltja egészen más élményt adott. A negyedik szakaszon, a legutolsó kanyarban lecsúsztunk az útról, de álltam a gázon, hamar visszataláltunk az aszfaltra. Az ötödik gyorsaságin defektet kaptunk, és egy remek pozíciót buktunk el emiatt. Az összetettben a hatodik hely volt a miénk, a P13-as géposztályt pedig vezettük. Egy percet kellett volna beosztanunk a győzelemhez, ez végül hamar elfogyott. Úgy korrekt, ha elmondom azt is, hogy azért volt bőséges az előnyünk, mert Fancsik Gergelyék is defektet kaptak korábban. A defektünk után bekrepált a lámpánk, amit menet közben nem tudtunk megjavítani. A cél után mindent megoldottunk, Árpádtetőn már működött lámpasorunk, de a lapisi elágazásnál újra megszűnt a világítás, onnantól Karesznak kézzel kellett folyamatosan tartania a biztosítékát, hogy ne ugorjon ki a helyéről. De az már mindegy is volt, mert a defekt után én teljesen szétestem fejben. Igyekeztem maximálisan koncentrálni a feladatra, de nem jött össze sehogy sem. Csakis az foglalkoztatott, hogy célba vigyük a kocsit, és ezzel is megköszönjük Gyurikának, a szerelőnknek, az egész éves munkáját és segítségét. Nem mehetünk el szó nélkül Neukirchner András visszatérése mellett. Egy óriási pacsi, és hatalmas tisztelet jár neki, mert azt gondolom, hogy egy nagyon bátor dolog volt a részéről, amit a Mecsek Rallye-n csinált. Tudom, hogy nem mindenki gondolkodik így erről, de szerintem az, amit tett az egy abszolút elismerésre méltó teljesítmény, megemelem a kalapom, hogy vissza mert ülni egyáltalán egy versenyautóba. A szememben Ő a legnagyobb hős. Sajnálom én is, hogy Zsebe Gabiéknak valószínűleg az abszolút győzelme veszett oda egy utolérésen, számtalan ilyen történik egy rallyeversenyen, ez sajnos kivédhetetlen, nekik ez most nem jött ki jól. Megértem, ha csalódott, de biztos vagyok abban, hogy visszaadja ezt még neki az élet egyszer, nagyot mentek ők is. A lényeg számunkra az, hogy Bandiék ott voltak, és Katával együtt jól vannak. Az, hogy ki milyen kupát, vagy bajnokságot nyert, az most másodlagos számunkra, de tiszta szívből gratulálunk minden célba érkezőnek, és azoknak is, akik végig csinálták a 2019-es évet. Bármilyen eredménnyel. Örülünk, hogy idén is részesei lehettünk a Rallye2 Bajnokságnak. Mi ugyan sokat küszködtünk, többször kiestünk, de mindig nagyon jó kedvvel vártuk a versenyeket, kitűnő társaság állt össze idén is a versenyhétvégékre. Köszönjük mindenkinek, örülünk, hogy ennek a részese lehettünk.

Nyíregyháza, Mikulás, Szilveszter? Vagy ezen a télen csak a Kovászna hórallye szerepel a versenynaptáratokban?

Nyíregyháza biztosan nem lesz nekünk, de azt beszéltük Karesszal, hogy a Mikulás Rallye-t lehet megpróbáljuk idén. A Szilveszteren már biztosan ő megy a kocsival, úgyhogy nem lesz unalmas egyáltalán a téli szünet. Kovászna pedig nem kérdés, szó sem lehet róla, hogy kihagyjuk. Az 1000 %, a legstabilabb pontja a versenynaptárunknak. 🙂

 Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!