Ez az év a fejlesztésről szól, de remélik hamarosan a végére érnek!

A jövőben nem a sikerekről fog az eszébe jutni a Hoffer Zsolt – Bunkoczi László párosnak a 2019-es év. Bár az örömmel tölti el a srácokat, hogy a motor hibátlanul dolgozik, gyorsulni tudtak egész nap a Mecsek Ralin is, de sajnos a Pécsváradi gyors közepén a baloldali féltengely feladta a küzdelmet! A hibát próbálták orvosolni a szervizparkban, de sajnos a másnapi versenyzés sem tartott sokáig… Zsolttal beszélgettünk a verseny nehézségeiről, a pozitívnak tűnő jövőről és természetesen szóba került az egyre sikeresebb Közlekedésbiztonsági programjuk is. 

Milyen élményeket adott neked az elmúlt években rendezett 52 Mecsek Rallye?

– Elmondható, hogy a Mecsek a kedvenceim közé tartozik és 2017-ben itt szereztük meg az Opel Adam R2-vel és Bunkoczi Lászlóval a 2WD és kategória bajnoki címet. 2018-ban a RallyLegenden voltunk, ezért a Mecsek kimaradt.

Az idei verseny első körében egy igencsak magabiztos autózást mutattatok be a Kadettel.

– Igen, tudtunk folyamatosan gyorsulni. Az első szakaszon még be-benéztem a kanyarokba és a saras részekre, de a gyors vége felé már érezhető volt, hogy jó a beállítás és lehet sokkal gyorsabban menni. Így gurultunk a második gyorsra, ami sajnos etap lett, a megállapított időnk pedig igen sok. Ezt az ötödikhez mérte volna a versenyvezetősége, ha leérünk… A harmadik gyorson tudtunk szintén lendületeset autózni, tényleg bizakodó voltam, mert a motor tette a dolgát.

Aztán sajnos a második körben újra jött egy műszaki probléma…

– A második kör első gyorsaságiján már a jóváírás nélkül is a magyar abszolút negyedik helyen voltunk! Nagyon vártuk a pécsváradi gyorsot, ahol sajnos ismét bennmaradtunk, a féltengely feladta…

Másnap elrajtoltatok, aztán pár száz méterrel arrébb…

– A hiba oka meglett, de igazi orvoslásra nem volt módunk. Sokan akartak segíteni és tették is, de a féltengely kérdésére nem lett a szervizben igazi megoldás. Ennek ellenére bíztunk benne, hogy kibírja a második versenynapot. Nem bírta, csak körülbelül hétszáz métert…

A Mecsek Rallye szervizparkjában ismét hasznos baleset-megelőzési és közlekedés biztonsági tanácsokkal láttátok el az érdeklődőket.

– Valóban sikeresnek mondható a Közlekedésbiztonsági programunk! Az 53. Mecsek Rallye alkalmával pedig abszolút! Rengeteg programmal vártunk kicsiket és nagyokat egyaránt! Volt KRESZ parkunk gyermek és felnőtt gokartokkal, futóbiciklivel, kisebbeknek KRESZ játszóváros, óriás dobókockás óriás társasjáték, tábla kirakó, KRESZ teszt és “részegszemüveges” ügyességi pálya. Mindenki ajándékkal távozhatott tőlünk! Nem lesz ez másként Nyíregyházán sem, sőt! További meglepetésekkel készülünk azoknak, akik meglátogatnak minket!

Következik a Nyíregyháza Rallye. Gondolom szeretnétek már egy gondmentes versenyt.

– A Nyíregyháza Ralin szeretnénk indulni, az autót a Csehvili Racing Team készíti fel és megvan a megoldás a féltengelyre is! Nagyon szeretnénk már csak versenyezni és minden gyorsot teljesítve célba érni! Ez az év a fejlesztésről szól, reméljük hamarosan a végére érünk!

Köszönjük partnereinknek, és mindenkinek, aki segít és bátorít minket! Találkozzunk Nyíregyházán!
 
Forrás: rallyfeeling.hu
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!