Ez csodás és felfoghatatlan! Igazi csapatmunka volt!

Életük legnehezebb futamán vannak túl a srácok, de az ORC bajnoki címét, a kaotikus körülmények ellenére is sikerült megszereznie a Dudás Gergő – Szabó Krisztián párosnak a Nyíregyháza Ralin. Gergővel foglaltuk össze a verseny történéseit. 

Kettő pont hátránnyal érkeztetek az év utolsó versenyére. Csak a bajnoki cím lebegett a szemed előtt, hogy legyőzd a kicsit sem gyenge és rutintalan kategória társaidat?

 

– Nem tudtuk mire számítsunk, de a pályabejáráson már láttuk, hogy nagyon nehéz körülmények fognak minket fogadni! Aggódtam a rutin lemaradásunkban, de próbáltuk úgy felépíteni az egész versenyzésünket, hogy a végén tudjuk azt mondani: “mi mindent megpróbáltunk”.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Küzdöttünk…😀 Voltunk fent, voltunk lent! Nehéz ezt így összefoglalni!

Az utolsó gyorsasági előtt még az abszolút tízben voltatok, ami egy ilyen mezőnyben azért nem gyenge eredmény!

– Igen! A Rallye1 harmadik és az ERC kilencedik helyén álltunk, de sajnos olyan átlagidőket kaptunk, amivel megfosztottak minket ettől a csodás eredménytől, amiért megküzdöttünk! Kétszer is kaptunk átlagidőt, méghozzá elsőkerekes autóét…

Fölényesen nyertétek ezt az igencsak nehéz versenyt és a bajnokságot is behúztátok.

– A verseny előtt nem gondoltuk volna, hogy ekkora előnnyel tudunk nyerni! Maximális negyven ponttal, győzelemmel és egy bajnoki címmel hagytuk el Nyíregyházát! Ez csodás és felfoghatatlan! Nagyon örültünk, hogy az egész éves munkánk beért.

Gondoltál arra az év elején, hogy megnyerhetitek az ORC bajnokságot?

– Nem, egyáltalán nem így vágtunk neki ennek az évnek! De év közben realizálódott, hogyha minden jól megy, akkor talán sikerülhet egy jó eredmény! Rengeteg nehéz versenyünk volt! A legnehezebb talán az év közepe volt, amikor N-es csomaggal kellett a többiek ellen küzdenünk versenyeken át!

 

Ezután a bajnoki cím után mi lehet a következő lépcsőfok a karrieredben?

– Ez sok mindenen múlik! Támogatók, lehetőségek! Remélem minél többet tudunk autóban ülni, legyen az bármilyen! Csak tudjunk menni! Legyen lehetőségünk versenyezni. 🙂
Köszönöm a családomnak az egész éves támogatás, szerviznek a fantasztikus munkáját! Ez egy igazi csapatmunka volt!

Támogatóink mellett külön köszönettel tartozom Szabó Krisztiánnak, Papp Gyurinak, a szervizcsapatnak és utoljára, de nem utolsó sorban Tóth Zsoltnak!

Partnereink segítségét köszönjük: Domvill Szer Kft., Clone GSM Komárom, Prometric Test Center, Blessed Road Kft., FHO Kft., Supersprint, OLP-Tech Kft., Eszo Kft. Kacsándi Elektro Kft., FUEL, S7 Gázfutár, Stage-Light-Theatre, Drem-Light-Theatre, DESEF Silver, Kraftwekbau Kft., Jutavit.

Forrás: rallyfeeling.hu

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!