Ha nincs baj, csinálsz magadnak!

A Bacsa Tamás – Hanyik Gergely páros igencsak eredményes versenyt zárt az 53. Mecsek Ralin, hiszen a Production Car Kupában nagy csatában szerezték meg az első helyet. Tamás elmondása szerint a legtöbb energiát az egyik legnagyobb ellenfelüktől, Lajtai  Zsolttól kapták a verseny folyamán!

Az 53. Mecsek Rallye szokás szerint egy “plázás” prológgal kezdődött, ahol egy abszolút tizennyolcadik időt tudtatok menni.

– Gyermekkori álmunk volt a navigátorommal együtt, hogy a Mecsek Ralin részt vegyünk, számunkra pedig az igazi Mecsek Rallye az a Pécs Plázánál kezdődik egy jó, klasszikus prológ formájában. Kicsit óvatosra vettük a figurát a nedves útviszonyok miatt, ahol lehetett húztuk a kéziféket a nézőknek, maradt benne bőven, de a feeling megvolt.

A pénteki nap a Trefort puszta gyorsasági szakasszal kezdődött, ami igencsak felhordásos volt.

– A csütörtöki egész napos esőzés rettentően eláztatta a pályákat, így sejtettük, hogy extrém körülmények fognak várni minket, főképpen a levágásoknál, ahol nincs kirönközve. Sajnos nincs sok tapasztalatom, csak elképzelésem, hogyan is kell átmenni ezeken a felhordásos részeken, ezért tartottam tőle, viszont egyben kihívásként is tekintettem a feladatra… meg kellett oldani!

A verseny további részét nagyon élveztétek, a kategória élén viszont nem ti álltatok.

– Mi mindig élvezzük Gergely navigátorommal a versenyt, legyen az bárhol is, bármi is, csak versenyezni tudjunk. Ebben az évben ez a negyedik Mitsubishi, amivel megyünk, mert a csapat nem lett kész az első autóval, amit megrongáltunk a miskolci futamon, de ettől függetlenül Lovász Pál csapata és Cseh mérnökük, Svet Mirek teljes mellszélességgel segítenek nekünk, amit nagyon köszönünk! Sajnos, vagy talán nézzük pozitívan, van némi tapasztalat már autó és autó között, de megjegyzem, mind különbözik valamiben, így hamar bele kell szokjunk, ha a végén fel szeretnénk állni a dobogóra, így ennek függvényében a fokozatos gyorsulást tűztük ki ismét magunknak, mert ez a verseny nagyon az észjátékról szólt.

Mi történt veletek a szombati nap folyamán?

– A pénteki napon begyűjtött defektnek köszönhetően 14,3 másodperc hátránnyal vártuk a folytatást a második helyről. Szombaton a Golgota-Hetvehely első gyorson pedig lassító érintés miatt újabb tíz másodperc büntetést kaptunk. Apáink mindig azt mondják… fiam, ha nincs baj, csinálsz magadnak! 🙂 Megnehezítettük a helyzetünket, de nem volt reménytelen, hiszen a többi szakaszon, még ha lassan is, de egészen ledolgoztuk a hátrányt az utolsó gyorsaságiig, ahol 0,1 másodperccel, de mi fordultunk elsőnek. Így a powerstage-re fel kellett szívjuk magunkat, ha a bajnoki és a power pontokat be akartuk zsebelni. Sajnálom a Tóth Tibiéket, akiket defekt hátráltatott, valamint a Lajtai Zsoltékat, akik turbó probléma miatt nem tudták tempójukat autózni, mert az egész verseny alatt ment az adok-kapok, ami rettentő izgalmassá tette a versenyt és ennek a legvégsőkig ki kellett volna tartania, de ettől függetlenül gratuláció illeti őket.

Megnyertétek a kategóriátokat, viszont az “Öreg” (Lajtai Zsolti) igencsak megnehezítette a dolgotokat! 🙂

– Megnyertük, de ami még fontosabb, rengeteg energiát kaptunk egy versenyzőtől, ő pedig nem más, mint bizony a Lajtai Zsolt! Példaként tekintünk rá, hiszen nem fiatal a legenda… Bőven lehetnénk a fiai, mégis szívvel, lélekkel és alázattal kezeli a mai napig ezt a sportot, a fiatalos lendületéről nem is beszélve! Életünk egyik meghatározó személyisége lett! Köszi mindent Zsolt! 🙂

Ez a győzelem gyógyír az elmúlt versenyeken szerzett sebekre?

– Mindenképpen melengeti lelkünket ez a győzelem, mert Mecsek Ralit teljesíteni sosem kutyalötyögés, de nem kényelmesedünk el, hiszen a neheze még hátra van, mivel november 8-10. között Európa bajnoki futam veszi kezdetét Nyíregyházán, ami egyben a Magyar rally bajnokság záró futama. tizenkettő ponttal vezetjük a bajnokságot kategóriánkban és célunk ezt a vezető pozíciót megtartani.

Köszönjük támogatóinknak a töretlen bizalmat: LPWM sport, LISZTES TRANS, Millers Oils, Kósa András Race1.net, Tiszák Kft., Kalmár Norbert, családunknak, barátainknak pedig köszönjük a biztatást és a szurkolást!

Forrás: Rallyfeeling.hu

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!