Ismét előveszik a WRC-t

Nagy  népszerűség, hatalmas szurkolótábor, élményekkel teli programok. Bútor Róbert és Tagai Róbert az elmúlt időszakban is sok figyelmet fordított arra, hogy kiszolgálja a közönséget. A rajongók éppen ezért nagyon várják az idei Mikulás Rallyt, ahogy ugyancsak rajthoz áll a kettős.

Robi korábban is nyilatkozott arról, hogy munkahelyi elfoglaltsága nem teszi lehetővé, hogy egész szezonon keresztül versenyezzen, de amikor ott van a mezőnyben, akkor minden tőle telhetőt megtesz a siker érdekében. A páros ezúttal is Citroën C3 WRC-vel áll rajthoz a Balaton felvidéken. Idén kétszer voltak ott a mezőnyben, a Mecsek és a Székesfehérvár-Veszprém Rally után most hétvégén jön a harmadik fellépést.

  • Mindkét versenyt nagyon élveztük, most indult a téli kis kétversenyes sorozatunk – fogalmazott Bútor Róbert. – A Santa Domenica Rally Show-n voltunk, sikerült megnyernünk, jó kis bemelegítés volt a Mikulás Rallyra. Pénteken érkezünk a Mikulás Rallye tesztre, ami ugyancsak fontos volt számunkra. hiszen az ENEOS promóciójának nyertesei ülhetnek be a WRC-be navigálni. Majd indul a szokásos menetrend, szombaton tréning, vasárnap verseny, ahol ismét nagyon jó pályákon versenyzünk. A versenykiírás szerint, pont a két kedvencem, a Nagylőtér és a Kislőtér szerepel, sőt Királyszentistván is benne van, amit szintén nagyon szeretek. Mindhárom pálya nagyon közel áll hozzám, és mindegyiket várom.

Bútor Róbert hozzátette: az autó teljesen fel van készítve, minden ugyanolyan, mint a Veszprém Rallyn volt, annyi csak, hogy puhább keverékű gumikkal mennek, mert az időjárás és a hőmérséklet ezt kívánja.

  • Mindenképpen szeretnénk gondmentesen, de gyorsan menni – folytatta Bútor Róbert. – Egyáltalán nem fogok spórolni, megyek a látványra és a tempóra is, remélem nagyon sok ember lesz, és tudunk önfeledten autózni. Tavaly sajnos nem tudtunk a Mikulás Rallyn indulni, mert az előtte lévő teszten felborultam, és utána egy komolyabb újjáépítési procedúra zajlott. Nagyon sajnáltam, hiányzott, de remélem az idén ez sokkal gördülékenyebb lesz, és simán meg tudjuk ugrani a feladatot. A Santa Domenica Rallye show-n Makai Gergővel mentem, ő volt az alkalmi navigátorom, de a Mikulás Rallyn visszaáll a régi rend, Tagai Robi fog navigálni.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!