Jöhet a murvás bemutatkozás

Eljön a debütálás ideje. Hibján József és Szollár Csaba bemutatkozik a Forddal. Erre kiváló alkalmat kínál az idei Mikulás Rally, amelyet a szokásoknak megfelelően a veszprémi hétvégéken megszokott pályákon rendeznek meg. Hibjáék számára egyébként ez lesz idén az utolsó megmérettetés, a szezontól pedig szeretnének jól és eredményesen búcsúzni.

  • Minden rendben, helyre tudtuk állítani az autót, mert ahogy akkor is mondtam hálistennek nem volt akkora a baj. Megjöttek a motorsportos alkatrészek is, már csak kisebb feladatok maradtak így indulás előtt, de mondhatjuk, hogy jól állunk, és tudunk menni a terveink szerint az idei utolsó versenyünkön, Veszprémben.

A kettős eddig csak aszfaltos körülmények között versenyzett ezzel a technikával, most viszont eljön a murvás bemutatkozás ideje. Talán csak emiatt van bennük egy kis plusz várakozás

  • Tavaly elindultunk ezen a futamon, de technikai probléma miatt sajnos kiestünk még az elején – tekintett vissza az egy évvel ezelőtti eseményekre Hibján József. – Úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy fog viselkedni az autó. Minden viadal előtt van egy kis egészséges izgalom bennünk, de ez inkább most annak köszönhető, hogy elsőbálozók leszünk murván. Egyébként szeretjük és ismerjük is a pályákat, többször jártunk már rajtuk. Ami kiszámíthatatlan, mint mindig az időjárás, örülnénk, ha száraz maradna. A kedvenc szakaszom a Kislőtér, a Nagylőtér és a Gyártelep. Pont ebben a sorrendben jöhet mind, kedveljük őket. A legfontosabb, hogy egy jó itinert írjunk, akkor nagy gond nem lehet. Az elvárásunk is csak annyi, hogy újabb tapasztalatot gyűjtsünk a kocsival kapcsolatban murván is végre. Feszültség és problémamentes futamra vágyunk, és ha szerencsével járunk, vidámak leszünk a célban. Semmiképpen nem fogjuk feszegetni a határokat, mert már nagyon év vége van…a raliban is. Jól akarjuk érezni magunkat, méltón lezárni az évet, és ezután ezerrel 2023-ra koncentrálni.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!