Kiautóznák a maximumot

Felkészülten várja a 28. Székesfehérvár-Veszprém Rally szombati rajtját Turán Frigyes és Farnadi Ágnes, akik a korábbiaknak megfelelően ezúttal is a Volkswagen Polo GTI R5-tel állnak rajthoz a Balaton felvidéken. A raliidény egyetlen murvás versenyének központja a Veszprém Aréna lesz, a versenyzőknek a két nap alatt összesen tíz gyorsasági szakaszt és egy SuperSpecialt kell teljesíteniük.

  • Nagyon szeretjük a murvás futamokat, izgatottan várjuk a csütörtöki pályabejárást és a hétvégi kétnapos versenyt – tekintett előre Turán Frigyes. – Az elmúlt években mindig jó tempót tudtunk autózni ezeken a pályákon, tavaly a dobogó második fokára állhattunk fel Veszprémben. Remélem, ezt a teljesítményt az idei évben is sikerül megőriznünk, vagy még fokozni is tudjuk. Túl vagyunk egy jó teszten, ahol új beállításokat is kipróbáltunk, optimistán várjuk a rajtot. A verseny előtti hivatalos teszten már nem indulunk, úgy érezzük, elég kilométer van a hátunk mögött, már csak az autó utolsó felkészítési fázisa zajlik. Sajnáljuk, hogy a következő versenyünk, a Vértes Rally idén elmarad, így még inkább arra törekszünk, hogy a hosszabb szünet előtt itt kiautózzuk magunkból a maximumot.

Farnadi Ágnes számára egy plusz pozitív töltet is jelentkezik a bajnokság egyetlen murvás viadalával kapcsolatban, hiszen gyakorlatilag haza érkezik az előttünk álló napokban.

  • Mondhatni, hogy számomra ez egy hazai verseny lesz, ugyanis ajkai születésű vagyok, Veszprém megyébe tulajdonképpen hazajárok, ami mindenképp egy plusz motiváció lesz nekem – tette hozzá Turán Frigyes navigátora.

A gyorsasági szakaszokat hosszú évek óta koptatja a hazai első osztály mezőnye, de a korábbiakhoz képest ezúttal is némi változtatás a programban.

  • A pályákat elég jól ismerjük, de kisebb-nagyobb módosítások mindig előfordulnak. Én örülnék is, ha kicsit változatosabbak lennének a nyomvonalak, ugyanis az mindig izgalmasabbá tud tenni egy versenyt – folytatta Turán Frigyes. – Remélem, hogy a friss beállításainkkal idén Kislődön is gyorsabban tudunk menni, és az időjárás is kedvezőbb lesz számunkra. Tavaly megviccelt minket az éjszakai eső, nehezen találtuk azokat a gumibeállításokat, amelyek minden felületre megfelelőek. Idén ugyan nagyon meleg ígérkezik, de egy sokkal stabilabb, kiszámíthatóbb képet fest az időjárás, ami előnyösebb. A csapat, az autó és mi is készen állunk, várjuk a szombat déli rajtot.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!