Turán kihagyja a Zemplén Rallyt

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes már az óévbúcsúztató Szilveszter Rallyra készül. Pedig néhány nap múlva a Szerencs központú VIII. Therwoolin Rallyval zárul az idei bajnokság. A kettős az ózdi baleset után úgy döntött, hogy kihagyja a novemberi száguldást, és elkezdik a jövőt építeni. Persze sokáig nem szeretnének verseny nélkül maradni, ezért a Hungaroringen még lehet velük idén is találkozni. Turán egyébként legutóbb Ózdon nagyot buktak, aminek ugyancsak köze van ahhoz, hogy ezúttal nem állnak oda a rajtvonal mögé.

  • A csapat fáradhatatlanul dolgozott a Volkswagen Polo-n, hogy elkészüljön az idényzáró versenyre, de végül a támogatókkal is egyeztetve az a logikus döntés született, hogy nem indulunk el a Zemplén Rallyn – fogalmazott Turán Frigyes. – Körülbelül még egy hétre szükségünk lenne ahhoz, hogy mindent a lehető legjobb minőségben helyreállítsunk az autón, semmiképp sem szerettünk volna kapkodni, emiatt kompromisszumos megoldásokat hozni. Természetesen nem örülünk, hogy ki kell hagyjuk a záró futamot, de más márkával, autóval nem szerettünk volna rajthoz állni. Tény, hogy nem az idei a legjobban sikerült szezonunk. Voltunk fent és lent is, de nem a bajnoki címünk múlik ezen a versenyen, és az élen autózók eredményeibe már nem tudnánk beleszólni, magunk mögött hagyjuk ezt az évet és a következőre fókuszálunk.

Logikus döntés, a páros ettől függetlenül hiányozni fog a VIII. Therwoolin Zemplén Rally mezőnyéből. Idén azonban egyszer még lehet velük találkozni. December végén ugyanis elindulnak a hagyományos óévbúcsúztatón.

  • Szeretnénk méltóképp elbúcsúztatni az idényt, ezért mindenképp ott leszünk a Szilveszter Rallyn, amit december 27-29. között rendeznek a Hungaroringen – szögezte le Turán Frigyes. – Évek óta nem indultunk ezen a jó hangulatú futamon, már hiányzott nekünk is, alig várjuk, hogy autózhassunk a szurkolóink előtt. Rengeteg támogatást kaptunk tőlük a baleset után is, sokan érdeklődtek, hogy tudunk-e indulni a záró versenyen, ami nagyon jól esett nekünk. A Szilveszter Rallyn egy látványos, gyors autózással szeretnénk meghálálni a nézőinknek az egész éves támogatást. Jövőre pedig újra találkozunk.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!