A legjobb pozícióból várjuk az utolsó felvonást

Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt 112 pontot gyűjtött idén és ezzel vezeti a Rally2 Bajnokságot a 91 pontos Fekete Gyuláék, és a 90 pontot szerző címvédők, Ifj. Fogarasi Attiláék előtt. A céljuk természetese az, hogy a Zemplén Rallye után is az élen legyenek, és bezsebeljék a legértékesebb trófeákat 2022-ben. Kocsis Imrével beszélgettünk.

Az Ózd Rallye-n jól szerepeltetek, a kitűzött célt megvalósítottátok, nálatok maradt a 201-es rajtszám az évzáróra és még az előnyötöket is növeltétek. Ezek után hogyan készültök a szerencsi finisre?

Teljes erőbedobással, 100%-on pörgünk, testileg-lelkileg és autóügyileg is kizárólag a Zemplén Rallye-ra koncentrálunk. A célunk, hogy mindenképpen megnyerjük a 2022-es, Rally2 Bajnokságot.

Taktikáztok, vagy a padlóhoz csavarozzátok a gázpedált?

Figyelni fogjuk a versenytársaink teljesítményét, valamint az eredményeket, ennek függvényében fogunk versenyezni a hétvégén. Az első körben felmérjük majd az erőviszonyokat, de a cél természetesen a bajnoki cím elhódítása lesz. Hozzáteszem, hogy nem minden áron, mert nem szeretnénk egész télen itthon az autót építeni, javítani, karcmentesen kell átgurulnunk a céldobogón. Megnyugtat, hogy a helyzetünk kiváló, a legjobb pozícióból indulhatunk, várjuk nagyon a rajtot.

Nagy a teher a vállatokon?

Ezt nem érezzük, mert ennél jobb helyről aligha várhatnánk a futamot, mi számolgathatunk, a többieknek kell majd sietniük. A mezőny elejében szeretnénk autózni, hogy a legvégén valamennyit, ha csak egyetlen kicsike pontot is, de megőrizhessünk az előnyünkből. Ha nem így alakulna akkor sem lennénk szomorúak, fantasztikus évad végén járunk, de nem titkoljuk, hogy nem bánnánk, ha felkerülne a pont az i-re.

A Zemplén Rallye pályáit ismeritek?

Soha nem mentünk rajtuk, ismét teljesen új pályákon fogunk versenyezni, bevallom, hogy fogalmam sincs arról, hogy mire készüljünk. A belső kamerás felvételeket szorgalmasan nézegetjük, abból próbálunk információkat gyűjteni, de ez kizárólag alapnak lesz jó, a pályabejáráson igyekszünk majd a lehető legjobban felkészülni a ránk váró kemény feladatra.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!