Ismét elengedték az ezüstöt

Velenczei Ádámék az abszolút második helyen álltak a 28. Székesfehérvár-Veszprém Rallye utolsó szakasza előtt. Minimális murvás tapasztalattal rendelkező szécsényi pilótát csak a korábbi világbajnok tudta megelőzni. A végén azonban „csak” a dobogó harmadik helye jutott újra a kettősnek, hiszen egy apró hiba miatt megint elajándékozták az ezüstös kupákat. Ádámék örültek a tempónak és annak, hogy folyamatosan tudtak gyorsulni. A bajnokság utolsó két futamán már nincs ok taktikázni: nyomni kell, amennyire csak tudják.

A verseny előtt tartott a murvától Velenczei Ádám, hiszen eddig összesen három murvás viadalt teljesített korábban, különböző R5-ös versenyautóval.

  • A rajt előtt, ha valaki azt mondja, hogy harmadikként zárunk Veszprémben, azt azonnal elfogadtam volna, tudva azt, hogy mennyi tapasztalatunk van és milyen balszerencsések voltunk korábban – fogalmazott Velenczei Ádám. – Az utolsó gyors előtt azonban tartottuk a második helyünket, de sajnos egy sikános részen kiestünk a nyomból, átugrattunk egy buckán. Az autó háta felrepült, kapott az eleje is, és innentől már éreztük, hogy ez elment. Ezután már csak az volt a cél, hogy beérjünk.

A rutintalanság ellenére megvolt a tempója a Velenczei-Vánsza duónak, ezért némileg csalódottan vették tudomásul, hogy csupán a dobogó legalsó fokára állhattak fel. Ettől függetlenül a kánikulai hőségben minden pillanatát élvezték a murvás hétvégének.

  • Nagyon jó verseny volt, csütörtöktől vasárnapig, a pályabejárástól az utolsó pillanatig élveztük a futamot. Az első két szakaszon még csak tapogatóztunk, aztán gyorsról-gyorsra jobban éreztem, hogyan is kell a murván gyorsan közlekedni. Legfőképpen a hegyesdi pálya tetszett. Nagyon fontos volt a navigáció, hiszen ez a szakasz teljesen új volt mindkettőnk számára. De ezt élveztük a legjobban. Az utolsó előtti szakaszon defektet kaptunk, ezzel magunkra húztuk a mögöttünk érkezőket és a végén a hibám megint sok pontot jelentett az ellenfeleinknek.

Még két futam van hátra a bajnokságból, és egy hosszabb szünet után egészen októberig kell várni a következő versenyig.

  • Nagyon sajnáljuk, hogy elmarad az egyik kedvenc viadalunk, a Vértes Rally. – A bajnoki ponttáblázatot nézve úgy tűnik, hátrafelé már nem nagyon kell figyelnünk, így az utolsó két versenyre az a célunk, hogy mindenképpen előrébb lépjünk, Ózdon megpróbálunk majd kockáztatni is, ha erre lesz szükség. Az látszik, a tempónk jó, ha nem adunk esélyt másoknak, akkor javíthatunk a helyezésünkön.
Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!