Nincs kertelés, cél a bajnoki cím

A 2020-as szezonban volt futamgyőzelme, az év végén pedig az abszolút értékelés negyedik helyen végzett Velenczei Ádám. A SKODA Fabia R5 marad, továbbra is a Topp-Cars csapata biztosítja a technikai hátteret, de a fiatal szécsényi pilóta mellé az ötszörös abszolút bajnok navigátor, Bacigál Igor ül majd be. Mindkettőjük célja, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Nem lesz könnyű dolguk, de rendkívül motiváltan vágnak neki az előttünk álló magyar bajnokságnak.

– Nem volt rossz a tavalyi szezon, de lehetett volna talán jobb is – szól a rövid összegzés a 2020-as magyar rali bajnoki szereplésről. A huszonkilenc éves Velenczei Ádám harmadik teljes R5-ös bajnokságát értékelte ilyen tömören. „Nagyon komoly sorozat vár ránk. Ostberg, Kopecky, de ugye itt van Bandi (Hadik András), Frici (Turán Frigyes) és Vincze Feri is. Kemény meccsek várnak ránk.
Tavaly autót, csapatot és navigátort váltott a pilóta. Idén az autó és a csapat is marad, viszont Igor Bacigál személyében egy tapasztalt és rendkívül sikerorientált versenyzőtársa lesz Velenczei Ádámnak.

– Továbbra is a Topp-Cars Rally Team biztosítja számunkra az autót. Egész évben nagyon jó munkát végzett a csapat. A Fabia R5 versenyautónk megkapta a legújabb, 2021-es fejlesztéseket. Jelen állás szerint nincs ennél jobb Skoda – mondta bizakodóan Ádám. Igor tapasztalatához kétség sem fér. A rutin mellett a technikai háttér szempontjából is nagyon erős, hiszen remek kapcsolatai vannak a gyárban. A tudása mellett szükség lesz erre a plusz kapcsolatrendszerre is, amivel bajnokká tudunk válni. Nem mentünk még együtt, de biztos vagyok benne, hogy az összeszokással nem lesz gond. Én is mentem már több navigátorral, tudok alkalmazkodni. A szezonnyitó futam előtt egy kétnapos tesztet tervezünk, itinerből megyünk majd, a két nap alatt igyekszünk a lehető legjobban összeszokni.
Igor Bacigál kiemelte: korábbi pilótái tervében nem szerepelt teljes szezon, ő pedig szeret a bajnoki címért versenyezni. Ádámmal már korábban is beszélgettek, szimpatikus, ügyes srácnak tartja.

– Megpróbálunk menni a két gyári menő után, mert a célok egyértelműek. Szeretnénk magyar bajnokok lenni – tette hozzá Bacigál Igor.

– Már a harmadik éve megyek R5-ös versenyautóval. Tavaly sikerült versenyt is nyerni. Ez egy nyerő felállás lehet, hiszen a Topp-Cars csapata és Igor is rendkívül profi szemléletű – vette át a szót Velenczei Ádám. – Az utóbbi évek legerősebb szezonja előtt állunk, a magyar versenyzők is nagyon jók magukat, a két, nagy tapasztalattal rendelkező külföldi pilóta pedig egyértelműen húzni fog minket is. Rengeteg kilométert mentek már a versenyautójukkal, összehasonlíthatatlanul nagyobb a rutinjuk. Nekünk talán a pályaismeret lehet egy kis előnyünk. Az a cél, hogy a magyarok között a legjobbak legyünk, és fel tudjuk venni a kesztyűt a vb-menőkkel. Minden futamon az első helyért fogunk harcolni. Igorban is maximálisan azt érzem, hogy a legjobb akar lenni és nyerni szeretne.

A szezonnyitó Boldogkő Rally előtt a Velenczei-Bacigál páros nem indul a tesztfutamnak számító, a bajnokságban nem értékelt orfűi versenyen. Helyette a Topp-Cars Rally Team kétnapos intenzív tesztet szervez, ahol minél több kilométert szeretne közösen megtenni az újdonsült páros.

Ha tetszett a cikk kérlek oszd meg másokkal is!